Hienoja kuvia
Vaikka asia ei ollut kokoontumisen syy, itselleni erityisesti jäi mieleen tuplashotin koko, joka auttoi vahvistamaan oman ymmärrykseni asiasta.
Arvostan Temen barista-taidot hyvinkin korkealle eikä shottien maussa ollut pienintäkään valittamisen aihetta. Siltikin jos itse olisin toiminut baristana olisin lähtenyt rakentamaan shottia pienemmällä annoksella, mutta hienommalla karkeudella.
Tuo 18gramman annos valikoitui Temen omien preferenssien vuoksi, ei siis mitenkään vertailemalla erilaisilla jauhatusparametreilla tehtyjä shotteja. Luonnollisesti espressoja tekevä barista päättää miten hyvään essoon päästään, ihan jo vain testitilanteen tasalaatuisuuden takaamiseksi.
Tarkoitan siis, että hyvinkin samanlaiseen lopputulokseen voi päästä monella eri tavalla. Ilman että olisi oikeaa tai väärää tapaa tehdä asia. Itse pidän pienemmän annoksen tuomasta kirkkaudesta makuun, mutta isolla annoksella taas saa helpommin voimakkaan bodyn espressoon. Sehän kahvin valmistuksessa onkin hienoa, että pienillä hienosäädöillä voi löytää uuden makukirjon jo tutustakin pavusta.
Oma 5senttiäni tähän aiheeseen
-Mikko-