Eivät toki, mutta kyllä Oscar2 melkolailla hyvä vekotin on, jos stabiilisuudesta on kyse? ..ja paljon muussa espressolaitteista ei ole kysymys? Paremmissa koneissa saa tietysti vielä lisää kapasiteettia yhtäjaksoiseen käyttöön ja PID:jä sun muita paineprofilointeja tulee siinä missä kestävämpiä metallikuoriakin, mutta mitä vikoja siinä muuten on? Jos unohdetaan nyt ulkonäöt.
Tai jos sama kysymys lyhemmin, niin kuinka paljon sinun rocettisi on lämpötila&paine stabiilimpi uuttokammiossa kuin Oscar2? Miten iso se todellinen ero siinä kahvin laadussa on?
En ihan ymmärrä tämän lainatun tekstin tarkoitusta. Edellä kuitenkin kirjoitin, että Silvia ja Oscar (tässä vaiheessa ei edes oltu mainittu Oscar 2:ta, joka on eri keitin) ovat kelpo keittimiä (joskin Silvia mielestäni ylihinnoiteltu). Tulinko jotenkin vahingossa haukkuneeksi niitä? Tarkoittavatko "kelpo keitin" ja "melkolailla hyvä vekotin" olennaisesti eri asioita?
Viittasin lähinnä siihen - kun Tuomas aiemmassa viestissään mainitsi, ettei aloittelijoille kannata tuputtaa huippuvehkeitä - että eiväthän Silvia ja Oscar varsinaista alan terävintä kärkeä edusta. Jos huipuista puhutaan, niin silloin mielestäni puhutaan jostain Synessoista ja sen sellaisista. Kotikäytössä esim. Vesuviuksesta. Se, että saako kotibarista edes irti kaikkea hyötyä kahvilakäyttöön tarkoitetuista huippulaitteista onkin sitten ihan eri asia.
En osaa verrata omaa keitintäni Oscar 2:een, koska en ole koskaan nähnytkään jälkimmäistä, saati tutustunut sen sielunelämään, gruppoon, rajoittimiin, uuttoprofiiliin ja sen sellaiseen... Muutenkaan vertailu ei ole mielestäni tässä yhteydessä oleellista, koska oma keittimeni ei edusta ns. "huippuvehkeitä". Sitten jos lähdettäisiin vertailemaan jonkun Synesson ja Oscar 2:n stabiiliutta, höyrytystehoa, uuttoprofiilin tasaisuutta, niin peli olisi aika selvä. Ainakin uskoisin näin, kun en tosiaankaan ole Oscar 2:sta koskaan tavannut livenä...