Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: Svante - Helmikuu 18, 2009, 02:12:18 ap
-
Ihan avoimesti ajattelin kysyä löytyiskö kiinnostusta järkätä jokin aiheinen barista jam pääkaupunkiseudulla? Suomessa on paneutuneiden ammattibaristojen lisäksi iso joukko innokkaita kotibaristoja, ja olis korkea aika järkätä yhteinen tapahtuma.
Jos kiinnostusta löytyy voisimme hyvin käyttää pahtimomme tilat Tuusulassa jos ei muita sopivampia tiloja löydy. Olkaa aktiivisia ja heittäkää ideoita teemoista ja toivomuksista.
Tässä baristokisojen jälkeen jäi päälle iso hinku olla mukana järjestämässä tallainen. Teimme yhdessä Romanin kanssa hänen kilpailusekoituksensa, ja se kokemus avarsi meidän molempien mielet monellakin tavalla.
-Svante
-
Aiheesta on keskusteltu useammankin kerran täällä ja kiinnostuneita on kyllä ollut. Varsinkin jos tilat löytyisi, niin helpottaisi asiaa. Tosin olisi ehkä kätevämpi, jos paikka olisi helposti julkisilla saavutettavissa?
-
Moi!
Korson junaasemalta on noin 4 min automatka paahtimoon. Itse voisin ainakin kyydittää ihmiset paahtimoon jos se auttaa.
-Svante
-
Moi!
Korson junaasemalta on noin 4 min automatka paahtimoon. Itse voisin ainakin kyydittää ihmiset paahtimoon jos se auttaa.
-Svante
Mielestäni tuollaisen matkan takia on turha vaivata ketään, varsinkaan tilaisuutta isännöivää tahoa. Jonkinlainen kimppataksi korsosta eteenpäin ei varmasti kenenkään taloutta juurikaan rasittaisi.
Tietysti jos autoilusta tykkää, niin kyllähän kyyti aina kelpaa, ainakin tälläiselle autottomalle henkilölle :)
-Mikko-
-
Jos näin hyvä paikka löytyy jameille, niin hieno juttu.
Kokemus vastaavista tapahtumista muualla on osoittanut ettei agendalle kannata yrittää laittaa liikaa tavaraa - aika kun tuppaa kulumaan yllättävän nopeasti. Mutta esimerkkinä siellä voisi olla erilaisia aktiviteettipisteitä, kuten:
1) "cupping-pöytä" - mahdollisuus maistella erilaisia kahveja
2) "baristakoulu" - baristatekniikkaa -> annostelu, tasoitus, tamppaus, uutto jne
3) "paahtonurkka" - kahvin paahtamista ja teoriaa
Jokaiselle pisteelle tarvitaan tietysti vetäjä (tai kaksi, jotka vuorottelevat). Idea kuitenkin se, että kaikki osallistujat kokeilevat, puuhaavat ja juttelevat eikä siis tulla kuuntelemaan mitään luentoja ja seuraamaan sivusta.
Tällainen tilaisuus on luonnollisesti tasan yhtä hyvä kuin siihen osallistujat ja olisikin kiva että kaikki tai ainakin mahdollisimman moni toisi mukanaan jotakin kahviin liittyvää - esim espressokoneensa, myllynsä, paahtimensa, tampperinsa tai jonkin muun relevantin välineen. Tilaisuus olisi siten samalla mahdollisuus porukalle nähdä ja kokeilla erilaisia laitteita ennen hankintapäätöksen tekoa. Itse voisin tuoda GS3:n tai Mahlkönigin myllyn + tarjota kyydin parille-kolmelle osallistujalle pääkaupunkiseudulla.
Kysymys kuuluu kuitenkin että mihinkä asti tällaisen voi järkätä talkootyönä ja mistä osallistujat joutuisivat maksamaan. Olitko Svante ajatellut tätä? Kuinkas paljon töpseleitä ja millaiset sulakkeet siellä teidän paahtimossa olikaan ;D
T. Teme
-
1) "cupping-pöytä" - mahdollisuus maistella erilaisia kahveja
2) "baristakoulu" - baristatekniikkaa -> annostelu, tasoitus, tamppaus, uutto jne
3) "paahtonurkka" - kahvin paahtamista ja teoriaa
Mutta missä on laitefriikkien hypistelypiste?
Tällainen tilaisuus on luonnollisesti tasan yhtä hyvä kuin siihen osallistujat ja olisikin kiva että kaikki tai ainakin mahdollisimman moni toisi mukanaan jotakin kahviin liittyvää - esim espressokoneensa, myllynsä, paahtimensa, tampperinsa tai jonkin muun relevantin välineen. Tilaisuus olisi siten samalla mahdollisuus porukalle nähdä ja kokeilla erilaisia laitteita ennen hankintapäätöksen tekoa. Itse voisin tuoda GS3:n tai Mahlkönigin myllyn + tarjota kyydin parille-kolmelle osallistujalle pääkaupunkiseudulla.
Ai, tässähän se tuli. :) Minä voisin myös roudata omia laitteita paikalle ja kyydittää tulijoita.
"Laitenurkassa" olisi hyvä olla sekä sellaisia laitteita mitä harvoilla kotona on, että myös tyypillisiä kotikäyttäjien laitteita. Jos on konetta hommaamassa niin olisihan tuollainen aika mahtava tilaisuus, kun paikalla olisi kohtuullisen kattava valikoima eri laitteita ja pääsisi niihin vähän tutustumaan oikeassa käytössä.
Kysymys kuuluu kuitenkin että mihinkä asti tällaisen voi järkätä talkootyönä ja mistä osallistujat joutuisivat maksamaan.
Kahvia, maitoa ja sähköä ainakin palaisi. Ja varmaan jotain syötävääkin olisi syytä olla?
-
Tätä lukiessa tuli heti fiilis: "Mä otan ton!" ;D Ajatus siis on aivan bueno.
Itse ainakin olisin valmis tulemaan paikalle, korvaamaan aiheuttamiani kuluja sekä tarjoamaan kyydin.
-
Itse voisin tuoda GS3:n tai Mahlkönigin myllyn + tarjota kyydin parille-kolmelle osallistujalle pääkaupunkiseudulla.
Itse voisin tuoda Anfim super caimano myllyn, mikäli joku tarjoaa kyydin, ei oikein myllyn raahaus julkisilla houkuttele... Kahvinkeitin on sen verran iso, että sitä en kyllä lähde liikuttelemaan :)
Mutta oikeasti, todella mainioita ideoita toivottavasti saadaan toteutettua.
-Mikko-
-
Kiinnostusta löytyy, jos vain tilaisuuteen huolitaan tämmösiä aloittelijoitakin. 8)
Ajankohta varmaankin vkl:ppu ? Piättäkee päivä sit ajoissa et saadaan
kalenteriin ruksata X.
-
Kiinnostusta löytyy, jos vain tilaisuuteen huolitaan tämmösiä aloittelijoitakin. 8)
Ajankohta varmaankin vkl:ppu ? Piättäkee päivä sit ajoissa et saadaan
kalenteriin ruksata X.
Ihan hyvä kysymys tosiaan että millainen kokemustaso osallistujilta "vaaditaan"? Toki meillä jokaisella on varmasti paljon opittavaa, mutta itse lukeuden siihen porukkaan jolle varmasti täytyy rautalangasta vääntää vielä monia asioita ;D
-
ei oikein myllyn raahaus julkisilla houkuttele...
Ymmärrän - itse raahasin kerran Mazzer Minin käsimatkatavarana Brysseliin... Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa tarkasteltiin Mazzeria läpivalaisulaitteen ruudulta ja sitten esiteltiin suuremmallekin yleisölle. Ei kuulemma ollut tullut aikaisemmin vastaan ::) Eli eiköhän se kyyti onnistu jos jamitkin järjestyy. Olisi ihan kiva kokeilla Caimanoakin.
jos vain tilaisuuteen huolitaan tämmösiä aloittelijoitakin. 8)
Ei osallistumista mielestäni pidä rajata kokemuksen mukaan. Itse asiassa on aina hyvä jos mukana on myös vasta-alkajia jotka usein esittävät napakoita kysymyksiä ja pistävät konkaritkin ehkä funtsimaan "tuttuja" asioita uudestaan. Rajoittava tekijä voi sen sijaan olla tila jos tulijoita olisi paljon.
T. Teme
-
Ajankohta varmaankin vkl:ppu ? Piättäkee päivä sit ajoissa et saadaan
kalenteriin ruksata X.
Samat sanat täältä. Jos ajankohta on hyvin etukäteen tiedossa, niin voisi onnistua suunnistaminen paikalle vähän kauempaakin.
-
omissakin ajatuksissa oli aloittaa tällainen tunnusteluthreadi mutta svante ehti ensin. mukana ollaan mieluusti, auto löytyy ja kyytiin mahtuu pk-seudulla. itselläni on myös kalustoa mikä saattaa muita kiinnostaa ja jos ei muuta niin voihan sinne vaikka kantaa rivin silvioita missikilpailuihin. :)
osallistujien taitotasosta sen verran että kaikki halukkaat luonnollisesti mukaan! tuskin osallistujista löytyy ketään joka ei jotain uutta oppisi kun useampi harrastaja/ammattilainen on saman katon alla spekuloimassa.
-
Minusta ensimmäiset jamit kannattaisi ainakin järjestää mahdollisimman laajalle porukalle. Olisi hienoa jos mukaan tulisi ihan ensimmäisen espressolaitteen ostamista suunnitteleviakin, koska heille tuollaisesta olisi varmasti hyötyä. Jatkossa voinee sitten suunnitella fokusoidumpia tapaamisia, jos kiinnostusta on.
-
Itsekin voisin paikalle saapua mikäli ajankohta natsaa.
jos ei muuta niin voihan sinne vaikka kantaa rivin silvioita missikilpailuihin. :)
Tosiaan ;D Mutta kyllä yksi Silvia pitää olla. Pitää varmaan sopia kuka omansa tuo, muuten voi olla lähtiessä vaikeuksia löytää omaansa 20 muun joukosta :)
-
Kiinnostusta on täälläkin.
Laitteita ei vielä ole - kiinnostusta sitäkin enemmän.
-
Jess,
Kuulostaa hauskalta. Minun tuskin kandee Silviaa sinne raahata, mutta gene voisi jotakuta kiinnostaakin, ehkä myös työmaalla oleva Pavoni ECN?
Jos ajoitus on sopiva, niin ilmoittaudun mieluusti mukaan.
Jos jollakin on isompaa kamaa vietäväksi, niin mulla on paku, johon mahtuu miten iso keitin/mylly tahansa.
Majailen Krunikassa ja voin tehä lenkin, jos sovitaan.
Itseä kiinnostaisi pari juttua: Onko ero suurikin keittimestä riippuen samalla kahvilla? Ja vielä haluaisin perehtyä "cuppingiin". Voin olla väärässäkin (yleensä en ole), mutta arvelisin erottavani eri maut ja tuoksut helposti, vaikka olenkin pitkän linjan piipunpolttaja...
O.K.
-
Hienoa että näin moni on kiinnostunut!
Kaikki vaan mukaan tososta riippumatta. Kaikki voidaan oppia tällaisista tapahtumista. Täällä suomessa ollaan kahvikulttuurissa mielestäni paljonkin jäljessä muista pohjoismaista, ja luulen että kulttuuri voi täällä vain edistyä jos tietämys kahvista koko rintamalla lisääntyy ja me aletaan vaatimaan jotakin uutta. Suomessa on vahvat vaikuttajat, ja kukaan ei tuo uusi kahvikulttuuri meille tarjottimelle. Tämäntyyppiset tapahtumat sekä kaikki mahdollinen medianäkyvyys ajaa kulttuurin eteenpäin.
Niin kun Teme mainitsi, niin ei ehkä kannata ottaa ensimmäisellä kerralla liikaa teemoja, ihmettelemistä riittää varmasti kaikille kuitenkin, varsinkin jos on paljon uusia vempeleitä mitä kaikkien pitää kokeilla.
Mitä kustannuksiin tulee, niin sähkö/vesi ym peruskulut kattaa paahtimo. Jos haluatte attä paahdan runsaasti kahvia, niin veloitan mielellään raakapapujen omakustannushinnan.
Ajankohdaksi suosittelen ehkä joku Lauantai tai Sunnuntai. Pystyynpanoon ja kaikenlaiseen säätämiseen voi mennä aikaa.
Vaikka yritänkin pitää teemoja vähissä niin tässä pari ehdotusta mitä voisin itse pitää:
-Cuppingpöytä. Tämä on mukava niin aloittelijoille kun edistyneillekin. On mahdollista totetta tämä esim niin että osa tuo oman suosikkikahvin (papuina), ja siten voi verrata miten se maisuu muitten suosikkikahvien rinnalla. Tämä avartaa jokaisen mielen, mutta vie kuitenkin aika paljon tilaa ja aikaa.
-Miten eri paahdot vaikuttavat espresson makuun. Makuun voi vaikuttaa tummuuasteitten lisäksi myös ns paahtoprofiilit. Samalla kahvilla ja samalla tummuusasteella, mutta eri paahtoprofiileilla voi saada aikaiseksi todella erillaisia makuja. Tämä teema voi sopia jos moni osallistujista on kotipaahtajia tai paahtamisesta kiinnostuneita.
-Svante
-
-Miten eri paahdot vaikuttavat espresson makuun. Makuun voi vaikuttaa tummuuasteitten lisäksi myös ns paahtoprofiilit. Samalla kahvilla ja samalla tummuusasteella, mutta eri paahtoprofiileilla voi saada aikaiseksi todella erillaisia makuja. Tämä teema voi sopia jos moni osallistujista on kotipaahtajia tai paahtamisesta kiinnostuneita.
Tämä olisi tosi mielenkiintoinen!
-
Tämä olisi tosi mielenkiintoinen!
Samat sanat!
Paras ajankohta olisi tosiaan viikonloppu. Ajoissa aloittaa niin on koko päivä aikaa touhuilla. Aika kuitenkin kuluu nopasti (toivottavasti) hyvässä seurassa ;D
Minkähän verran sinne paahtimolle mahtuu porukkaa? Tuskin sinne nyt mitään yleisöryntäystä tulee, mutta eiköhän tästä kohtuullisesti harrastajia kuitenkin paikalle saada.
-
Voisikos Tampesterin suunnalta ajatella kimppakyytiä, kunhan ajankohta selviää?
-
Täällä olisi kanssa yksi kiinnostunut osallistuja Turun suunnalta...
-
Moi!
Jos sain kaikki tähän asti kiinnostuneet laskettua, niin meitä olisi 14.
akallio
Misse
Teme
aslakki
raakapapu
migu2
jiitee
smuli
Aficionado
Juqi
Tinuri
Hanni
Mini1965
Svante
Katsotaan vaikka Helmikuun loppuun menessä kiinnostuneitten määrä, ja aletaan sitten vääntämään sopivaa ajankohta.
Laittakaa mielellään kaikkii jokin toivomus tai ehdotus mitä juuri sinä halusit tehdä tai oppia päivän aikana. Jos ei ole valmiita ideoita niin voi varmaan muista foorumeista vilkaista mitä muualla maailmalla tehdään, ja ottaa parhaat ideat sieltä.
-Svante
-
Yksi ilmoittautuminen lisää.
-
Ilmoitampa minäkin itseni kiinnostuneeksi! Lohjan suunnalta tulisin todennäköisesti omin neuvoin. Barista Jamin sisällöstä sen verran, että kiinnostaa ihan vain muiden harrastajien, heidän laitteidensa ja tekniikoidensa näkeminen livenä. Myös cupping kuulostaa hyvältä. Mitään uusia erityisiä ideoita ei pälkähdä mieleen; kohdennetummat meetit järjestynevät joskus tulevaisuudessa :).
-
Hjyvä,asia edistyy...
Mites kun kokopäivä ryystetään tassilta maukkaita tuotoksia ,niin
eikös siinä tarvis olla jotain pientähyvää ja ehkäpä suolaistakin tyrkyllä? Voisiko svante järkätä ja laittaa "kurssimaksuun" vai
nyyttärimeinigillä vai unohdetaanko kokonapostelu?
Eikä se ny mitään siis hienoo ja ihmeellistä tarvis olla..
voisin ite tuoda vaik suklaakakun jos sillelinjalle lähdetään...
Olis kiva myös kokeilla kuiniso
ero on kunnonvehkeellä tehdä samoista pavuista kun näillä rimpuloilla.
Pistetään vaikka asiantuntijaraadille sokkotesti pystyyn :D
Ja antakee paahtimon osoitekkin et perille löydetää. ; )
-
Mites kun kokopäivä ryystetään tassilta maukkaita tuotoksia ,niin
eikös siinä tarvis olla jotain pientähyvää ja ehkäpä suolaistakin tyrkyllä? Voisiko svante järkätä ja laittaa "kurssimaksuun" vai
nyyttärimeinigillä vai unohdetaanko kokonapostelu?
No mun mielestä ruokintapuoli ei ainakaan Svanten niskoille saa kaatua, sillä hän tarjoaa jo tilat ja suostuu tulemaan "töihin" vapaapäivänään! Jos joku haluaa tarjota suolaista palaa niin siitä vaan, mutta mun mielestä jokainen voi kyllä ruokkia itsensä omalla tahollaan niin ei mene touhu turhan monimutkaiseksi. Ja on siellä varmaan jotain pikaruokapaikkojakin josta jokainen voi hakea tarpeidensa mukaan syötävää. Tai pyytää lähi-Ahmedia tuomaan parikymmentä pizzaa ;D
-
Juu,
Ei saa kaatua Svanten niskaan. Itse pärjään iltaan asti pelkällä kahvilla. Parit smörgarit kassiin ja sillä voisi pärjätä jo pitkäänkin.
Olisi ehkä kivaa, jos voitaisiin suunnitella itse asiaa: Kuka haluaisi tuoda paikalle mitäkin, ketä se ehkä kiinnostaisi? Pannaanko pystyyn parit paahtosessiot? Verrataanko Silvian tuotosta huippukeittimeen? (kiinnostaa).
Olisiko kiva, jos porukoilla olisi "nimineulat", jotta nimimerkit saisi kasvot?
Tästähän voisi tulla kivaakin.
O.K.
-
Vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja herkulliselta tapahtumalta, että pakko myöskin ilmestyä paikalle. PIDatun Silvian voin ottaa matkaan, jos semmoista paikalle halutaan. Äärettömän hienoa, kun pääsee testaamaan isompia koneita pienten rinnalla ja kokeilla ovatko tuotokset kovinkin erilaisia. Toivottavasti tapahtumassa informaatio liikkuu joka suuntaan, kuluttajilta paahtimolle ja toisin päin, sekä myös käyttäjien kesken. Jos laskee yhteen vierailijoiden kokemusvuodet kahvin saralta, niin pitäisi olla melko vahva tietämys sekä kahvista että laitteista :)
Iso käsi Svantelle järjestelyistä!
-
Tai pyytää lähi-Ahmedia tuomaan parikymmentä pizzaa ;D
Tuo kuulostaa ihan varteenotettavalta ehdotukselta, myöskin joku 2metrin subi voisi olla ihan hyvä.
vai nyyttärimeinigillä vai unohdetaanko kokonapostelu?
Eikä se ny mitään siis hienoo ja ihmeellistä tarvis olla..
voisin ite tuoda vaik suklaakakun jos sillelinjalle lähdetään...
Jos nyyttärilinjalle lähdetään, niin ehkä olisi silloin viisainta etukäteen sopia mitä kukin tuo paikalle. Parhaimmillaanhan nyyttäreiden avulla saataisiin paikalle kiva yhdistelmä niin makeaa kuin suolaistakin syötävää.
Mielestäni yhteiset safkat olisi käytännön ja tunnelman kannalta hyvä idea, koska nurkkakuntainen nää on mun safkat ajattelu ei oikein kuulosta hyvältä omaan ajatteluun :)
-Mikko-
-
Jos tilaisuus kestää merkittävän osan päivästä, niin meikäläinen ainakaan ei selviä ilman ruokahuoltoa.
Itse ruokitsin tuossa vähän aikaa sitten vajaat sata henkeä pitsalla (niiden tekemiseen meni noin 2 tuntia). Siinä voisi olla yksi potentiaalinen eväs, sopisihan se teemaankin oikein hyvin. Tein siis italialaistyyppistä pitsaa, joka on siinä mielessä kivaa että paistuu salamannopeasti ja ei maksa paljon mitään. Palautekin oli hyvin positiivista.
Lisäys: tämä tietysti vaatisi uunin toimiakseen (minulta löytyy pitsakivi). Millaiset fasiliteetit siellä paahtimolla olisi käytössä?
-
Jos tilaisuus kestää merkittävän osan päivästä, niin meikäläinen ainakaan ei selviä ilman ruokahuoltoa.
Itse ruokitsin tuossa vähän aikaa sitten vajaat sata henkeä pitsalla (niiden tekemiseen meni noin 2 tuntia). Siinä voisi olla yksi potentiaalinen eväs, sopisihan se teemaankin oikein hyvin. Tein siis italialaistyyppistä pitsaa, joka on siinä mielessä kivaa että paistuu salamannopeasti ja ei maksa paljon mitään. Palautekin oli hyvin positiivista.
Lisäys: tämä tietysti vaatisi uunin toimiakseen (minulta löytyy pitsakivi). Millaiset fasiliteetit siellä paahtimolla olisi käytössä?
Fasiliteeteistä sen verran että paahtimo on vajaa 100m2, missä on jo 2 paahdinta ja vähän muitakin koneita, joten ihan hervottomasi ei ole tilaa jäljellä. Keittiovarusteisiin kuuluu pelkkä mikro. Saan vapautettu 3 kpl rosteripöytiä, sekä kolme toimistopöytää jos tarpeen. Paahtimossa on myös 3 gruppon linea. Mielestäni olisi kiva jos saisi mukaan yksi pidattu silvia ja yksi ilman pidiä (itse kiinnostaa nähdä ero), sekä 2-3 muita eritasoisia ja hintaisia koneita, sekä erillaisia myllyjä.
Sähköä on tehdashalliksi todellä vähän, minkä syystä en myös halua että kaikki tuovat koneita sinne. Meillä on myös voimvirtaa järeimmille kotikoneille ;D
Ruoista olen sitä mieltä että mitä helpompi sitä parempi, koska joudutaan melkein syömään kaiken keskellä. Yksi vaihtoehto on että jokainen tekee oman ison sämpylän kotona, talo voi tarjota kahvin kyydiksi :D Niille jotka haluavat syödä lämmintä voisivat tilata pizzaa/kebabia/sataatia/leike, 6-8€ kpl kuljetuksineen. Jos akalliolla tai muilla on haluja tehdä valmiiksi yhteinen ruoka niin se on myös loistava vaihtoehto, voidaan sitten lisätä kulut yhteiseen pottiin. Käytännön syistä poissulkisin ehkä nyyttarit.
Osoite on muuten kelatie 25 B 7, 01450 Vantaa, ja mut tavoittaa numerosta 010 4226 701 jos on jotakin.
Joku joka tietää enemmän espressokoneista je eroista voisi tehdä ehdotuksen tulioiden koneista, niin että olisi mahdollisimman erillaisia koneita, mutta kuitenkin niin että määrä ei nousisi kovin korkeaksi, sama pätee myllyihin. Silloin olis ainakin yksi teemanurkka aika lailla paketissa.
-Svante
-
Sama papu, sama keitin, mutta kahvi jauhettu kahdella eritasoisella myllyllä: tällaisen eron testaaminen kiinnostaisi. Minä voin tuoda standardi-low-endmyllyn Krupsin, jos tällaiselle vertailulle olis kiinnostusta.
-
Terve, itseäni kiinostaisi myös tällainen tapahtuma. Juuri sain kotiin ekan setin (silvia+rocky), mutta jo noin vuoden ollut töissä, jossa pääsen silloin tällöin tekemään erikoiskahveja (ei tosin joka päivä, eikä menekkikään ole kauhean suuri), joten pieni "touchi" tekemiseen on. Kiinnostus on kova. Aikomuksissa on ostaa jokin aiheeseen liittyvä kirja, että oppii ihan nuo perus asiat kahvista. Tällä hetkellä tulee ihan hyvät ja oikeanlaiset espressot (ainakin omasta mielestä), mutta olisi hyvä päästä näkemään millainen se oikeasti tulisi olla, ja miten se oikea shotti syntyy. Olen täältä lueskellut paljon, kirjoitellut vähemmän.
Eli, jos lopullinen aika vaan itselleni sopii, niin olisin kyllä mielelläni tulossa. Aiheista kiinnostaa oikeastaan kaikki.
-
Taas yksi kiinnostunut. Laitteet on, mutta kun ei edes tiedä tekeekö hyvää vai huonoa kahvia, niin jotain perspektiiviä olisi hauska saada.
-
Jaahas, olis semmonen parikymmentä päätätulossa tällähetkellä.
Montako vielä mahtuu ? Moniko ilmoittautuis tuomaan sapuskaa/makeaa
tullessaan, noinkolme tyyppiä riittäis jo alkuun niin saatais jotain mussutettavaa.
Olen siis yksi vapaaehtonen jotakin tuomaan, kun vaan se päivä natsaisi... ;)
Olisikos syytä muuten ottaa omat porsliinikupit?
-
Kiinnostunut mikäli ajankohta passaa. Erityisen mielenkiinnon kohteena PID Silvia ja paahtaminen pro-vermeillä.
-
Mahtuisko vielä yksi? Olletikin että aikataulu saadaan istumaan, olen valitettavan usein viikonlopputöissä...
-
Näyttää olevan hyvän kokoinen ryhmä muodostumassa. Paahtimo on vapaa Maaliskuun 21 ja 22 päivä, ja seuraavan kerran luultavasti Huhtikuun puolessa välissä. Monelleko sopisi 21 tai 22 päivä Maaliskuuta, ja monelleko olis parempi siirtää eteenpäin?
-Svante
-
Ainakin maaliskuu kävisi varmasti, mutta huhtikuussakaan ei liene mitään vikaa. Tosin huhtikuusta ei sitten tiedä, että jäisikö vahingossa kokonaan väliin :-\
-
Näyttää olevan hyvän kokoinen ryhmä muodostumassa. Paahtimo on vapaa Maaliskuun 21 ja 22 päivä, ja seuraavan kerran luultavasti Huhtikuun puolessa välissä. Monelleko sopisi 21 tai 22 päivä Maaliskuuta, ja monelleko olis parempi siirtää eteenpäin?
-Svante
Olisiko järkevää tehdä doodlella (http://doodle.com/) tai vastaavalla systeemillä kysely miten porukalle sopisi aikataulut? Tällöin jokainen tapahtumasta kiinnostunut voisi ilmaista mitkä päivät olisi ok.
Itselle sopii kummatkin ehdotetut ajankohdat, kunhan vain ajoissa sovitaan ettei ehdi sopimaan mitään päällekkäistä.
-Mikko-
-
Sopivasta päivästä voisi laittaa tänne äänestyksen. Eli jos Svante ilmoitat teille sopivat päivät, laitetaan niistä vaikka viikon kestävä äänestys ja katsotaan mikä päivä saa eniten kannatusta.
Äänestyksen voit itsekin lisätä tähän ketjuun tai voin toki tehdä sen puolestasi jos vaan ilmoitat ne päivät. Ainakin siis 21.3. ja 22.3. - mutta miten tarkalleen huhti- tai toukokuussa?
T. Teme
-
Sopivasta päivästä voisi laittaa tänne äänestyksen. Eli jos Svante ilmoitat teille sopivat päivät, laitetaan niistä vaikka viikon kestävä äänestys ja katsotaan mikä päivä saa eniten kannatusta.
Äänestyksen voit itsekin lisätä tähän ketjuun tai voin toki tehdä sen puolestasi jos vaan ilmoitat ne päivät. Ainakin siis 21.3. ja 22.3. - mutta miten tarkalleen huhti- tai toukokuussa?
T. Teme
Doodle on siinä mielestä joustavampi, että siinä kukin voisi ilmoittaa kaikki soveliaat päivät ehdotetuista. Eipä yksiselitteinen äänestyskään huono olisi...
-Mikko-
-
Tässä linkki doodle kalenteriin. Riittävätkö viikonloput, vai liisäänkö niitä?
http://doodle.com/59skezkuss5xrb63 (http://doodle.com/59skezkuss5xrb63)
-Svante
-
Eiköhän nuo viikonloput riitä, muuten menee aika pitkälle kevääseen?
-
Onko väellä jotain ajatuksia tapahtuman aloitus kellonajan suhteen? Jos toiveita saa esittää, niin mielestäni olisi järkevää aloittaa jo ihan ajoissa esim. klo 10:00.
-
Onko väellä jotain ajatuksia tapahtuman aloitus kellonajan suhteen? Jos toiveita saa esittää, niin mielestäni olisi järkevää aloittaa jo ihan ajoissa esim. klo 10:00.
Svante varmaan ehdottelee aikataulua kun hänen tiloissaan kuitenkin ollaan?
Oma ehdotus olisi vaikka aloitus siinä puolen päivän hujakoilla. Ei tarvitsisi kukonlaulun aikaan heräillä ja on paikalle tulossa porukkaa pidemmältäkin (?). Kaikkihan tietty riippuu siitä kuinka paljon laitteita on tarkoitus tuoda esille ja kauanko niiden pystyttämiseen menee. Osa porukasta voi vaikka tulla aikaisemmin paikalle tekemään valmisteluja jos aktiivisuutta riittää.
-
Fasiliteeteistä sen verran että paahtimo on vajaa 100m2, missä on jo 2 paahdinta ja vähän muitakin koneita, joten ihan hervottomasi ei ole tilaa jäljellä. Keittiovarusteisiin kuuluu pelkkä mikro. Saan vapautettu 3 kpl rosteripöytiä, sekä kolme toimistopöytää jos tarpeen. Paahtimossa on myös 3 gruppon linea. Mielestäni olisi kiva jos saisi mukaan yksi pidattu silvia ja yksi ilman pidiä (itse kiinnostaa nähdä ero), sekä 2-3 muita eritasoisia ja hintaisia koneita, sekä erillaisia myllyjä.
Mites onko ajatusta, että selvittäisiin jameista ilman maitoa? Tietysti sitten selviäisi myöskin ilman itsensä nolausta rumien latte-artien muodossa :)
Jääkaappia teillä ei ilmeisesti siellä ole? Mikäli näin on, niin yksi ratkaisu olisi ns. autojääkaappi joka pitäisi maidot riittävän kylminä päivän tarpeita ajatellen.
-Mikko-
-
Jääkaappia teillä ei ilmeisesti siellä ole? Mikäli näin on, niin yksi ratkaisu olisi ns. autojääkaappi joka pitäisi maidot riittävän kylminä päivän tarpeita ajatellen.
Tai ihan vaan kylmälaukku ja kylmäkalleja.
Minustakin kannattaa aloittaa ajoissa, mutta klo 10 viikonloppuaamuna kuulostaa jo aika hurjalta. :)
-
Moi!
Jääkaappi löytyy kyllä.
Ajankohdasta sen verran että osa laitteiden lämpenemiseen menee varmaan noin parikin tuntia, joten voisi ajatella niin että osa porukka, varsinkin ne jotka aikovat tuoda järempiä koneita voisi tulisi esim 10 maissa, ja loput 12 maissa. Silloin voisi aamuporukan kanssa myös vähän kanniskella pöytiä ja tehdä muutkin valmistelut.
Tuli sellainen mieleen että osa porukasta voisi tuoda vettä omalta paikkakunnalta. Vesi ja varsinkin kalkkipitoisuus vedessä vaikuttaa todella paljon lopputulokseen. Tämän jälkeen voi varmaan paremmin ymmärtää miksi joku ei vaan koskaan saa jokin kahvi maistumaan niin kun se paahtajan mielestä pitäisi maistua. Jos jollakin on käytössä jokin filtterijärjestelmä niin olisi mahtava saada sekin mukaan.
-Svante
-
Bongattu uusimmasta glorian ruoka & viini lehdestä mukavajuttu teitin paahtimosta!
;)
-
Bongattu uusimmasta glorian ruoka & viini lehdestä mukavajuttu teitin paahtimosta!
;)
Kiitos, siitä tuli tosi mukaa jos itse saan sanoa 8)
Näyttää siltä että suurin osa porukasta pääsee tulemaan La 21.3, joten voidaan varmaan lyödä lukkoon se päivä.
Olisi hyvä nyt jo alustavasti lyödä lukkoon mitkä valmiit teemanurkat me halutaan sinne, niin voi vähän suunnitella mitkä kahvit sinne tulee. Keskustelun aikana on ainakin tullut esille nämä kolme teemaa. Jos löytyy kiinnostavempia teemoja niin ehdottakaa.
1: Baristakoulu ja laitenurkka missä voi harjoitella baristatekniikkaa, hifistellä laitteilla ja maisstella erillaisia espressoja.
2: Lyhyt perehtyminen paahtamiseen ja sen yhteyteen voidaan maistaa miten eri paahtoprofiilit vaikuttavat makuun. Varsinkin espressossa paahtoprofiili vaikuttaa todella paljon.
3: Perinteinen cuppauspöytä missä voidaan myös tutustua cup of excelence pisteytysjärjestelmään.
Jokaisella on varmaan oma suosikkikahvi ja on olisi kiva jos ottaisitte mukaan ne, sekä espressokahveja että kahveja jotka voitaisiin laittaa cuppauspöytään. Cuppauspöytään ei kyllä mahdu kaikkien kahvit. Jos pysytään max 8 kahveissa niin jokainen voi saada oman kupin.
Baristanurkkaan menee varmaan harjoittelemiseen aika paljon kahvia, ja jos kahvi pitää koko ajan vaihtaa niin se voi ehkä mennä aika paljon säätämisen puolelle?? Hyvä olisi varmaan että ainakin yhdessä myllyssä olisi aina sama kahvi. Siinä voisi huoletta harjoitella baristatekniikkaa ilman myllyn isompaa säätöä. Tämän kahvin voin ainakin paahtaa, sekä paahtonurkan kahvit. Otan mielellään myös kaksi meidän tulevista kahveista cuppauspöytään, niin saan samalla lisää mielipiteitä niistä.
Miltäs tämä kuullostaa?
-Svante
-
Miltäs tämä kuullostaa?
Kuulostaa erittäin hyvältä.
Paikalle roudattavia laitteita pitäisi varmaan koordinoida, koska pöytätilaa ja sähköä oli rajoitetusti. Miten olisi:
- Rancilio Silvia (normaali)
- Rancilio Silvia (PID)
- jokin E61/HX/vibra
- jokin E61/DB/rotary
- LM GS3?
- vipukeitin
Taitaa tulla jo liikaa? Pidatun Silvian vertailu tavalliseen vaikutti kiinnostavan ihmisiä. Samoin kaksi erilaista E61:sta olisi hyvä parivaljakko. Temen keittimen hämmästely voisi myös olla kiinnostavaa. :)
Itseäni kiinnostaisi vipukeitin, varsinkin jos sattuisi löytymään vähän isompi kuten Ponte Vecchio.
Myllyistä ehkä voisi olla Ascaso i-mini tai Rocky. Paikalla taisi olla valmiina jo yksi isompi kahvilamylly? Joku voisi tuoda mukanaan myös hyvän käsikäyttöisen myllyn. Ja olisihan se Krups hauska nähdä elävänä myös, kun ei varmaan mistään muusta myllystä ole täällä yhtä paljon keskusteltu.
-
Voikos PIDatun ja tavallisen Silvian eroa testata napsauttamalla PIDin pois päältä? Vai pistäisikö niitä voida testata samanaikaisesti?
Krupsin mylly ei onneksi vie paljoa tilaa. ;)
Olisi ihan kiva toistaa se Krups vs. espressomylly käyvän keittimen parina -testi paremmalla dokumentaatiolla ja isommalla määrällä maistajia.
Itse en harmikseni tule pääsemään tuolloin paikalle, mutta luottaisin siihen että tapaamisesta varmaan tulee jotakin raportteja tänne. Ja elättelen toiveita, ettei tapahtuma jää viimeiseksi laatuaan.
-
Pidiä ei voi kytkeä pois päältä, kun se on asennettu, ellei sitten tee siihen jotakin (turhia) erikoiskytkentöjä tähän tarkoitukseen.
Itse tarjoudun tuomaan Auberilla pidatun Silvian ja rockyn aluslaatikkoineen. Lisäksi nakufilsu ja muut tötsäkkeet. Jos kyyti kelpaa, niin Krunikasta lähden ja yksi mahtuu istumaan kuskin lisäksi.
Tavaraa kyllä menee pikkupakuun mukavasti. Ja jos oikein laittomaksi ryhdytään, niin voihan sitä kallista keitintä takakontissa pidellä pystyssä pimennettyjen ikkunoiden takana... Tietenkään en yllytä, mutta.
O.K.
-
Kovasti koitetaan toki dokumentoida. Voisin ehkä tuoda mukana miniläppärin, ulkoisen kovalevyn ja muistikortinlukijan. Voisi sitten näpytellä tänne livenä jotain bloginkaltaista ja kerätä valokuvat talteen, jos siellä monikin innostuu kuvaamaan. Yleensähän kukaan ei lopulta saa aikaiseksi pistää kuviaan jakoon, joten jos ne kerää paikanpäällä niin ehkä se vähän lisää todennäköisyyttä että jotain tapahtuu.
-
Kovasti koitetaan toki dokumentoida. Voisin ehkä tuoda mukana miniläppärin, ulkoisen kovalevyn ja muistikortinlukijan. Voisi sitten näpytellä tänne livenä jotain bloginkaltaista ja kerätä valokuvat talteen, jos siellä monikin innostuu kuvaamaan. Yleensähän kukaan ei lopulta saa aikaiseksi pistää kuviaan jakoon, joten jos ne kerää paikanpäällä niin ehkä se vähän lisää todennäköisyyttä että jotain tapahtuu.
Oispa kyllä mukavaa, että täältä vähän kauempaakin pääsisi vaikkapa juuri blogin muodossa seuraamaan, miten jamit sujuivat!
-
Krupsin myllyn voin ottaa mukaan. Ei tainnu tossa listassa olla
mitään halpiskonetta? kun en noita kaikkia merkkejä tiiä...
voin myös ottaa ton halpis Kenwoodin mukaan niin päästään
kisailemaan..siis..vertailemaan.. david vastaan goljat..taijotain..
Olis kiinnostusta tietää miten se maku muuttuu kun pompataan
paremmanluokan koneisiin. Oliskohan tämmöselle
mahdollisuuksia?
Vai haluaisko joku vältämäti tuoda oman halpiksensa?
-
Myllyistä ehkä voisi olla Ascaso i-mini tai Rocky. Paikalla taisi olla valmiina jo yksi isompi kahvilamylly? Joku voisi tuoda mukanaan myös hyvän käsikäyttöisen myllyn. Ja olisihan se Krups hauska nähdä elävänä myös, kun ei varmaan mistään muusta myllystä ole täällä yhtä paljon keskusteltu.
Voin hyvin tuoda peter dienes merkkisen käsimyllyn ja jos joku tarjoaa kyydin, niin myös timerilla viritetyn Anfin super caimanon voin ottaa mukaan...
Sinällään olisi hauska päästä testaamaan commercial tason hx-konetta paikalta jo löytyvään lineaan :) Tosin tilan ja sähkön puute tekee sen kyllä mahdottomaksi.
-Mikko-
-
myös timerilla viritetyn Anfin super caimanon voin ottaa mukaan...
Kai siitä löytyy tällainen (http://www.flickr.com/photos/jimseven/3322463421/) "paniikkikytkin"? :)
Noista mukaan otettavista: Itselläni täältä pidemmän matkan takaa mahtuu reppuun oikein hyvin hyllyssä olevaa kahvikirjallisuutta, Aeropress:kään ei paljoa paina (jos jotain kiinnostaa tätä valmistustapaa testata). Cascaraa on tullut käytettyä sen verran säästeliäästi, että sitäkin olisi mukaan otettavaksi jos porukkaa kiinnostaisi saada perspektiiviä kahvin makuun hieman yleisemmässäkin mielessä - vaikka sen cupping pöydän lähettyvillä?
-
Kai siitä löytyy tällainen (http://www.flickr.com/photos/jimseven/3322463421/) "paniikkikytkin"? :)
Noista mukaan otettavista: Itselläni täältä pidemmän matkan takaa mahtuu reppuun oikein hyvin hyllyssä olevaa kahvikirjallisuutta, Aeropress:kään ei paljoa paina (jos jotain kiinnostaa tätä valmistustapaa testata). Cascaraa on tullut käytettyä sen verran säästeliäästi, että sitäkin olisi mukaan otettavaksi jos porukkaa kiinnostaisi saada perspektiiviä kahvin makuun hieman yleisemmässäkin mielessä - vaikka sen cupping pöydän lähettyvillä?
Aeropress kiinnostaa kyllä kovasti, ota ihmeessä messiin.
Tuo missile launcher herättää kyllä voimakasta kateutta :)
-Mikko-
-
No niin,
Ilmoittautuneita on doodlessa nyt 17kpl. Olen kutsunut tämän lisäksi jokunen henkilö, joten osallistujia tulee olemaan noin 20-25.
Jos varmuuden vuoksi kahvimäärällisesti lasketaan että meitä on 25, niin kahvi ei pääse loppumaan.
Koska meillä ei ole varastossa mitää paahdettua kahvia, niin joudutaan nyt vähän arvioimaan menikki.
Cuppauspöytään mahtuu maksimissaan 14 kahvia. Olisi mukavaa jos toisitte mukaan tänne kahveja, eri paahtoisia ja eri hintalukissa olevia kahveja. Tässä ei ole tarkoitus yrittää löytää paras kahvi, vaan maistella erot, ja toivottavasti löytää järkevä selitys sille miksi ne maistuvat erillaisille. Jotta kaikki saisivat oman kupin jokaista kahvia, niin kahvia kuluu noin 350gr, ja vertailukelpoisuuden vuokis se olisi toivottavaa että kahvi olisi papuina. Te jotka haluatte tuoda oman kahvin mukaan niin laittakaa joko YV mulle tai sitten tänne keskusteluun viestin, niin näen paljonko kahvia jää mulle paahdettavaksi.
Tämän lisäksi paahdan sama espressokahvi samaan tummuusasteeseen, mutta neljä eri paahtoprofiilia paahtonurkkaan.
Ja lopuksi paahdan laitenurkkaan harjoittelukahvi. Miten ahkerasti ajomme tässä harjoitella, miten paljon haluammee tätä kahvia hlö kohti?
-Svante
-
Nii-ii, kyllä-kai-olisikohan mahdollista paahtaa sitä papua sen verran että sais ostettua kotiinkin asti,
vaikka joku tasarahapussukka , ei tarvis kassaa perustaa sen takia. :) ( eihän teillä siinä myyntiä ollu?,vai)
Olisi tilaisuus kerrankin saada paahtotuoretta !
-
Olisi mukavaa jos toisitte mukaan tänne kahveja, eri paahtoisia ja eri hintalukissa olevia kahveja.
Tarkoitatko itse paahdettuja kahveja, vai muuten vaan suosikkikahveja?
-
Nii-ii, kyllä-kai-olisikohan mahdollista paahtaa sitä papua sen verran että sais ostettua kotiinkin asti,
vaikka joku tasarahapussukka , ei tarvis kassaa perustaa sen takia. :) ( eihän teillä siinä myyntiä ollu?,vai)
Olisi tilaisuus kerrankin saada paahtotuoretta !
Ainakin meidän espresso on mielestäni hyvä vasta noin reilun viikon vanhana, joten tilaisuuteen paahdan jo tänä Torstaina. Jos haluatte ostaa paahtotuoretta kahvia kotiin niin voidaan tilaisuuden lopussa myös paahtaa jos kiinnostusta löytyy. Mylly löytyy myös.
Tarkoitatko itse paahdettuja kahveja, vai muuten vaan suosikkikahveja?
Kivahan se olisi jos olisi sekä kaupan hyllystä että jonkun itse paahtamia kahveja. Kaupan hyllyn kahviella on se hyvä puoli että cuppingin jälkeen jokainen pystyy ostamaan niitten mielestä mielenkiintoisimmat kahvit. Omat paahtamat kahvit ovat siinä mielessä kiinnostavat että paahtaja yleensä tietää enemmän kahvista ja paahdosta, ja syntyy enemmän keskustelua.
-
Ja lopuksi paahdan laitenurkkaan harjoittelukahvi. Miten ahkerasti ajomme tässä harjoitella, miten paljon haluammee tätä kahvia hlö kohti?
Mielestäni kahvia saisi olla reilusti. Varsinkin jos porukalla on vähänkään intoa treenata lattearttia, niin kuluuhan sitä. Tuohan tietysti riippuu osittain myös erilaisten koneiden määrästä, mutta näillä näkymin jos oikein olen tulkinnut siellä olisi:
- 2xSilvia
- 2xE61 gruppoinen vekotin
- Linea
- Aeropress
Kuinka paljon itse olit ajatellut kahvin määräksi?
-Mikko-
-
Mielestäni kahvia saisi olla reilusti. Varsinkin jos porukalla on vähänkään intoa treenata lattearttia, niin kuluuhan sitä. Tuohan tietysti riippuu osittain myös erilaisten koneiden määrästä, mutta näillä näkymin jos oikein olen tulkinnut siellä olisi:
- 2xSilvia
- 2xE61 gruppoinen vekotin
- Linea
- Aeropress
Kuinka paljon itse olit ajatellut kahvin määräksi?
-Mikko-
1 kg hlöä kohti? Sillä jokainen tekee reilut 50 tuplashotteja.
-
Nyt on ohejlmaa rukattu niin, että pääsee mukaan, priorisointia :)
Miten nuo kahvikupit, tuoko jokainen omansa tullessaan vai onko muita ratkaisuja?
Lähden Italiaan tässä ennen tapahtumaa ja voisin yrittää löytää sieltä jotain tuoretta italialaista papua, jota sitten pääsisi vertaamaan cupping-pöydässä.
-
- 2xSilvia
- 2xE61 gruppoinen vekotin
- Linea
- Aeropress
On AP aika kovassa seurassa tuossa. :)
Täsmennetään vielä että se ei ole espressonvalmistuslaite. Toki sen kanssa voi pelailla jauhatuskarkeuden, veden lämpötilan ja "kahvinlillutusajan" kanssa ja havainnoida miten maku muuttuu.
-
- 2xSilvia
- 2xE61 gruppoinen vekotin
- Linea
- Aeropress
Katsotaan jos saisin sen GS3:n myös paikalle.
Myllyistä meillä olisi sitten tulossa Mahlkönig K30 Vario, Anfim Super Caimano, Krups ja ?
1 kg hlöä kohti? Sillä jokainen tekee reilut 50 tuplashotteja.
Olen yllättynyt jos tuo ei riitä. Puoletkin varmaan riittää jos osallistujat (tai ainakin osa) tuovat kahvia myös mukanaan. Hyvä tietysti että on vähän bufferia ja halukkaille mahdollisuus ostaa kahvia mukaan.
T. Teme
-
Tuolla ketjun alussa mainittiin Silvioiden runsas tarjonta...
Tuon paikalle omani (pid) ja viereen sopivan Rockyn. Jos vaikka joku haluaa tutustua, niin on valmiina mylly, jonka asetukset on suunnilleen käsissä.
Voin vielä viskata peräkonttiin tuonkin Pavoni ECN -painekahvavekottimen. Jos kiinnostusta tai tilaa ei ole, niin ei kaiveta esiin koko vermettä, ei paina pajoa, eikä pyydä ruokaa.
Kukas nyt sitten tuo muut romppeet, esim. pidaamattoman Silvian?
Olisko kellään halua tuoda vipukeitintä, kun kiinnostaisi kokeilla?
Paahdan Gene Cafella mukaan myös pussillisen Brazil / Africa -sekoitusta. Katsotaan sitten kuinka pärjää kovassa seurassa. Koitan saada sen paahdetuksi siten, että ehtii vetää henkeä muutaman päivän.
Ja kuten sanottu, voin tehdä mutkan (Kruununhaasta) ja ottaa tavaraa pakun perään, ettei tarvitse junalla isoja kamoja tuoda.
O.K.
-
Ja kuten sanottu, voin tehdä mutkan (Kruununhaasta) ja ottaa tavaraa pakun perään, ettei tarvitse junalla isoja kamoja tuoda.
O.K.
Itse asun Tuomarilassa, Espoon keskuksen liepeillä. Meillä ei ole autoa, joten kyyti kyllä kelpaisi :) En sitten tiedä tulisiko sinulle tästä reissusta turhankin pitkä kiertomatka... Parashan olisi, jos joku jameihin autolla menevä asuisi paremmin meidän reitillä, niin ei kenenkään tarvitsisi tehdä kovin suuria ylimääräisiä autoilumatkoja.
-Mikko-
-
Juu,
Jos ei fiksumpaa kyytiä löydy, onnistuu minulta lenkki vipata Tuomarilankin kautta. Ei se siinä viikonlopun aamuna kuitenkaan kauan kestä. Siitähän sitten voinee jatkaa vaikka kehä 3:a idän suuntaan... Navigaattori kyllä löytää paikat.
O.K.
-
1 kg hlöä kohti? Sillä jokainen tekee reilut 50 tuplashotteja.
No tuostahan varmasti jäisi mukavasti kotiinkin vietävää, sillä itse en ainakaan pysty päivän aikana tolkuttomasti kahvia juomaan.
En tiedä minkälaisia määriä paahtimillanne paahdetaan per satsi, mutta jos päivän aikana kahveja paahdetaan niin niitä voisi toki ostaa myös mukaan. Tuskin tässä porukassa yksikään papu hukkaan joutuisi ;D
-
No tuostahan varmasti jäisi mukavasti kotiinkin vietävää, sillä itse en ainakaan pysty päivän aikana tolkuttomasti kahvia juomaan.
En tiedä minkälaisia määriä paahtimillanne paahdetaan per satsi, mutta jos päivän aikana kahveja paahdetaan niin niitä voisi toki ostaa myös mukaan. Tuskin tässä porukassa yksikään papu hukkaan joutuisi ;D
Juups, jos noi kaikki juo päivän aikana niin epäilen, että lopputuloksena saa valvoa pari päivää vessassa :) Mutta meneehän kahvia hukkaankin aika tavalla myllyjä säätäessä/hakiessa hyviä annoksia erilaisille koneille sopiviksi yms. Kilo on varmasti sopiva määrä ja kuten sanoit niin varmastikaan ylijääneitä ei joudu väkisin varastoimaan paahtimon nurkkiin...
-Mikko-
-
Juups, jos noi kaikki juo päivän aikana niin epäilen, että lopputuloksena saa valvoa pari päivää vessassa :) Mutta meneehän kahvia hukkaankin aika tavalla myllyjä säätäessä/hakiessa hyviä annoksia erilaisille koneille sopiviksi yms. Kilo on varmasti sopiva määrä ja kuten sanoit niin varmastikaan ylijääneitä ei joudu väkisin varastoimaan paahtimon nurkkiin...
-Mikko-
Ehkä paahdan noin 1/2 kiloa henkilöa kohti. Vai luuletteko että kilo on parempi? Kotiinvietäväksi kahvihan on jo melko vanhaa ;), ja voidaan paahtaa tuoretta kotiinvietäväksi jos tarvetta.
Moni varmaan tuo muitakin kiinnostavia kahveja, joten ehkä tällä määrällä pärjätään?
-
Uskoisin kyllä että se puoli kiloa kahvia per nuppi on riittävä määrä.
Itse asun Tuomarilassa, Espoon keskuksen liepeillä. Meillä ei ole autoa, joten kyyti kyllä kelpaisi :) En sitten tiedä tulisiko sinulle tästä reissusta turhankin pitkä kiertomatka... Parashan olisi, jos joku jameihin autolla menevä asuisi paremmin meidän reitillä, niin ei kenenkään tarvitsisi tehdä kovin suuria ylimääräisiä autoilumatkoja.
Minä asun myös Tuomarilassa ja tulen autolla, joten varmaan voisin hakea sinut lähtiessä.
-
Minä asun myös Tuomarilassa ja tulen autolla, joten varmaan voisin hakea sinut lähtiessä.
Tuohan olisi mahtava homma :) Meiltä olisi tulossa kaksi henkilöä, mahtuuko kummatkin kyytiin (osallistutaan mielellämme bensakuluihin kyllä)?
Ihan asiasta toiseen, mielestäni Mazzerin mini edustaisi tosi hyvin laadukasta perusmyllyä johon moni varmasti tutustuisi.
-Mikko-
-
Tuohan olisi mahtava homma :) Meiltä olisi tulossa kaksi henkilöä, mahtuuko kummatkin kyytiin (osallistutaan mielellämme bensakuluihin kyllä)?
Olettaen että koneet mahtuvat takakontiin niin autoon mahtuu viisi. Meiltä olen varmaan lähdössä pelkästään minä, eli mahtuu kyllä ja yksi-kaksi paikkaa on vielä vapaana.
Ihan asiasta toiseen, mielestäni Mazzerin mini edustaisi tosi hyvin laadukasta perusmyllyä johon moni varmasti tutustuisi.
Kieltämättä se olisi alan perusvehkeitä. Voisin itse esimerkiksi ottaa kyytiin.
Ylipäänsä ei liene ongelma jos autolla tulijat tuo kamaa "varmuuden vuoksi", kun tavarat tosiaan voi jättää autoon jos ei tarvitse/mahdu/sähkö riitä.
-
Bongattu uusimmasta glorian ruoka & viini lehdestä mukavajuttu teitin paahtimosta!
;)
Mahdollisuutta kenelläkään skannata? Näytin varmaan melko epäilyttävältä lehtiosastolla kun naisten lehtiä selasin, löytämättä juttua.
-
Päivä alkaa olla käsillä, eli onko meillä suunnitelmat selvät?
-
Nyt maalaiselle pieni kertaus; ruokailu miten se tapahtuikaan?
Omat eväät vai tilataan jostain jossakin välissä?
Jos tuo omaa maisteltavaa, mikä olisi sopiva määrä tuoda/laatu?
Paljonko Kaffan porukalle korvausta päivästä?
Ja oma kuppi mukaan oli kait toive?
Mitäs muuta... Öööö... niin oliko Pirkanmaalta muita tulijoita, jotka jakaisivat kyytiä?
-
Tein yhteenvedon ketjun viesteistä. Saa kommentoida.
Ajankohta
Lauantaina 22.3. Ehdotettu järjestelyporukka (koneiden omistajat jne) paikalle klo 10 jälkeen, muut klo 12 jälkeen
Osallistujia Doodlessa Svante + 18 osallistujaa.
The man:
Svante Puh.010 4226 701
Osoite
kelatie 25 B 7, 01450 Vantaa
2,5 kilometriä Korson juna-asemalta.
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=kelatie+29,+vantaa&sll=60.34687,25.048141&sspn=0.025606,0.076218&g=kelatie+25,+vantaa&ie=UTF8&ll=60.347804,25.042305&spn=0.025605,0.076218&z=14&iwloc=addr
http://tinyurl.com/dcwqsb
Teemat
1: Baristakoulu ja laitenurkka missä voi harjoitella baristatekniikkaa, hifistellä laitteilla ja maisstella erillaisia espressoja.
2: Lyhyt perehtyminen paahtamiseen ja sen yhteyteen voidaan maistaa miten eri paahtoprofiilit vaikuttavat makuun. Varsinkin espressossa paahtoprofiili vaikuttaa todella paljon.
3: Perinteinen cuppauspöytä missä voidaan myös tutustua cup of excelence pisteytysjärjestelmään.
Jokaisella on varmaan oma suosikkikahvi ja on olisi kiva jos ottaisitte mukaan ne, sekä espressokahveja että kahveja jotka voitaisiin laittaa cuppauspöytään. Cuppauspöytään ei kyllä mahdu kaikkien kahvit. Jos pysytään max 8 kahveissa niin jokainen voi saada oman kupin.
Rekvisiitta
Pöytiä 3 ja tarvittaessa kolme lisää.
- Laitteet
Svante: Linea
Tinuri: Silvia (Auber PID), Pavoni (?)
bad-e: Silvia
Raakapapu: Kenwood(?)
Teme: gs3 (?)
Jiitee: aeropress
Myllyt:
Raakapapu: krups
Teme: Mahlkönig K30 Vario,
Akallio: Mazzer mini
Misse: Anfim Super Caimano (Jos kyyti järjestyy)
Ruokailu
Omat syömiset (yksi mikroaaltouuni löytyy) tai tilaus pizzeriasta. www.pizza-online.fi listaa 6 pizzeriaa jotka toimittavat alueelle.
Avoimet kysymykset:
- Maito + kylmäsäilytystilat?
- Jatkojohtoja? Sulakkeita?
-
Mites laitetaanko seminaarihenkisesti nimilaput ja silleen?
Jalkaudun isieni maalle vklopuksi, onko nurmijärven suunnalta kukaan tulossa? Yhteiskyytiä?
Tarviiko knockboxia, vaakaa, nakukahvoja, tamppereita?
-
- Laitteet
Svante: Linea
Tinuri: Silvia (Auber PID), Pavoni (?)
bad-e: Silvia
Raakapapu: Kenwood(?)
Teme: gs3 (?)
Jiitee: aeropress
Jossain vaiheessa oli puhetta e61-gruppoisista. Onko kukaan tuomassa? Nythän tuolla on kivasti pareja; linea vs gs3, pidattu vs pidaamaton linea, joten sen suhteen rotaatiopumpullinen vs vibra e61 sopisi sekaan kuin nenä päähän :)
Myöskin tuo Kenwoodi on hyvä idea, se edustaa hinnaltaan pohjatasoa, muttei kuitenkaan laadullisesti pitäisi olla lelu.
Avoimet kysymykset:
- Maito + kylmäsäilytystilat?
- Jatkojohtoja? Sulakkeita?
Svante sanoi jossain vaiheessa, että jääkaappi löytyy. En sitten tiedä olisiko hyvä olla sen lisäksi vaikkapa kylmälaukullinen maitoa.
Millä periaatteella tuo baristakoulu olisi ajatus tehdä, ihan yleisellä hengaus periaatteella vai pitäisikö jonkun ottaa vastuuta siitä?
Tarviiko knockboxia, vaakaa, nakukahvoja, tamppereita?
Tamppereita olisi mukava vertailla, joten mielestäni niitä voisi porukka napata mukaansa. Jos knockboxia tarvitaan niin ainakin itse voin sellaisen heittää reppuun mukaan.
Vaakoja olisi kyllä kanssa hyvä olla...
-Mikko-
-
Jossain vaiheessa oli puhetta e61-gruppoisista. Onko kukaan tuomassa? Nythän tuolla on kivasti pareja; linea vs gs3, pidattu vs pidaamaton linea, joten sen suhteen rotaatiopumpullinen vs vibra e61 sopisi sekaan kuin nenä päähän :)
Kyllä sinne ainakin yksi pitäisi saada. :) Omaa ryhmäänsä parhaiten ehkä edustaisi jokin HX E61, pystyisikös joku tuomaan (kyyti varmaan saadaan autottomille järjestettyä)?
Svante sanoi jossain vaiheessa, että jääkaappi löytyy. En sitten tiedä olisiko hyvä olla sen lisäksi vaikkapa kylmälaukullinen maitoa.
Maitoahan toki on helppo hommata lisää jos kesken loppuu.
Tamppereita olisi mukava vertailla, joten mielestäni niitä voisi porukka napata mukaansa. Jos knockboxia tarvitaan niin ainakin itse voin sellaisen heittää reppuun mukaan.
Joo, kaikenlaiset pikkuvermeet vaan mukaan. Itse tuon ainakin kaiken minkä irti saan, myös erilaiset mittarit (kahvapainemittari, paine+lämpökahva, TDS) jos jotakuta kiinnostaa diagnosoida omaa tai naapurin konetta.
-
Just. Autoon pakkaan Kenvoodin ja krupsin sekä 3l kahvimaitoa. Automiehet tosiaan voi ottaa
kaikenlaista "rekvisiittaa" mukaan, tampperit ja kannut sekä sensemmoset.
Olisin muuten jo ehkäpä ennenkymmentä paahtimonkupeessa...moneltakohan ovet aukee? vai pitääkö mennä
nesteelle kahveelle? ;D
-
Minä otan mukaan Arieten, joka saattaa olla sisukset levällään, mutta silti käyttökelpoinen ; ) Katotaan viitsinkö pistää kaikki ruuvit paikalleen.
Kahvi vertailuun: Moteriva Marche Blu
Ja otan vielä omankin Krupsin, tämä ja Ariete voivat pysyä tarvittaessa autossa, jos niille ei löydy nurkkausta/käyttöä/kiinnostusta.
Tulen Heinolan suunnalta, voin ottaa matkalta kyytiin, jos tarvetta.
-
Ihan vaan kertauksena,
Tuon mukanani:
- Pidatun Sivian, annostelijattoman Rockyn ja niiden alalaatikon, tampperin, nakufilsun ym.
Otan varmuudeksi mukaan vielä tuon painekahvallisen Pavoni ECN
Peräkonttiin laittelen ostettuja ja itsepaahdettuja papuja, jos joku niistä kiinnostaa jotakuta, niin kaivetaan esiin.
O.K.
-
Itsellänikin on siis myös PID:attu Silvia, eli siitä ei ole hyötyä, kun jo Tinurilla on tuo tuunattu versio. Jos jollakin siis on orginaali versio neidistä, niin voisi sen kaapasta mukaansa.
-
Minusta ensimmäiset jamit kannattaisi ainakin järjestää mahdollisimman laajalle porukalle. Olisi hienoa jos mukaan tulisi ihan ensimmäisen espressolaitteen ostamista suunnitteleviakin, koska heille tuollaisesta olisi varmasti hyötyä.
aivan! harrastukseen sisään astuminen pitää tehdä helpoksi. Jos menee ekaa kertaa sikari-, tai viiniklubille eikä ymmärrä sanaakaan, niin toinen kerta voi jäädä kokonaan kokematta.
Tuleeko paikalle myös keitin jossa on "painekahva"? tuo termi kuin siellä täällä vilahtelee, ja voi olla noviisille tuntematon.
Entä onko joku onnistunut tekemään siedettävää maitovaahtoa näillä keittimien mukana toimitettavilla "automaateilla"?
Onko paikalla europiccolaa vastaavaa laitetta jossa olisi tuo vaahdotin?
Itse yritin omalla starivarilla pari kolme kertaa imeä maitoa letkun kautta mutta eihän siitä mitään tullut. Siksi palasin tuttuun ja turvalliseen höyrypilli vaahdotukseen.
Olis kiva nähdä livenä jos joku on saanut sen vempaimen toimimaan. Muuten en ymmärrä miksi noin 50 vuotta markkinoilla menestykselliseti pärjänneen laitteen mukana toimitetaan nykyisin lisälaite jolla ei ole mitään virkaa??
-
Onkos akallion Duetto tällä hetkellä iskussa? Se olisi myös ihan mukava nähdä tositoimissa.
-
Seuraamisen helpottamiseksi, yhteenveto on kaikkien editoitavissa http://etherpad.com/s29xxTOrvm
Lisätkää sinne jos olette tuomassa laitteistoa, kahvia, maitoa jne.
-
Itsekin otan kaiken reppuun mahtuvan sälän mukaan (kirjoja, aeropress, tampperi, vaaka, cascaraa, 350g kahvia cuppingpöytään... ehkäpä WDT-välineistönkin jotta onnistuu noihin tottuneena se kahvinvalmistus :) ).
Ja onhan maito siis muuta kuin rasvatonta? Tapauksen kunniaksi voisi olla jopa punaista... ;)
-
Onkos akallion Duetto tällä hetkellä iskussa? Se olisi myös ihan mukava nähdä tositoimissa.
Duetolla olisi boilerinvaihto edessä. Mietin että pitäisikö pistää tiiviste paikoilleen kumminkin päivän ajaksi... Omaa logistiikkaa ajatellen olisi kuitenkin paras jos E61 löytyisi joltakulta muulta. Nyt Silvioiden ja La Marzoccojen välissä olisi sopiva rako jonne joku voisi sujauttaa oman HX E61:nsä. Toki jos alkaa vaikuttaa uhkaavasti siltä että Suomen ensimmäinen kotibaristatapaaminen on toteutumassa ilman yhdenkään E61-grupon läsnäoloa niin pakko kai sitä on itse sinne joku kone raahata.
Ruokailun suhteen olisi ehkä helpoin jos vaikka tilataan pitsaa paikanpäälle. Toki yksi vaihtoehto olisi tehdä joku soppakattila ja jokainen lämmittelee sitten mikrossa, mutta ehkä se puhelinpitsa on toimivampi kumminkin.
-
Tapauksen kunniaksi voisi olla jopa punaista... ;)
Jos ei punaista maitoa löydy, niin minä jään kotiin mököttämään ;D
-Mikko-
-
Mites muuten ovatko yleensä tämänkaltaiset tapahtumat ja jutut avoimia ikään katsomatta vai ovatko nämä vähän "vanhempien" harrastajien juttuja? Kun itse satun edustamaan juuri tätä vähän nuorempaa sukupolvea.
-
Mites muuten ovatko yleensä tämänkaltaiset tapahtumat ja jutut avoimia ikään katsomatta vai ovatko nämä vähän "vanhempien" harrastajien juttuja? Kun itse satun edustamaan vähän nuorempaa sukupolvea.
Vaikea sanoa, kun en ole ennen ollut vastaavanlaisessa tapahtumassa... Mutta eiköhän mukaan sovi ikään katsomatta :) Ihan uteliaisuudesta kysyn, että kuinka vanha olet?
-Mikko-
-
Tuleeko paikalle myös keitin jossa on "painekahva"? tuo termi kuin siellä täällä vilahtelee, ja voi olla noviisille tuntematon.
rakkapapu on tuomassa Kenwoodin, jossa on painekahva. Voin ottaa omaan värkkiini "painekahvalisälaitteet" mukaan.
Ikäpolitiikasta ei ole kokemuksia, mutta eiköhän se raja mene jossain kahvinjuonnin alottamisen vaiheilla. Ja sehän taas riippu itsestä tai vanhemmista...
-
Huhtikuussa täytän 17. En ole siis mikään ihan "pieni", mutta alaikäinen vielä silti. ;) Mutta mitä nyt pikaisesti tuota foorumin kalenteria vilkaisin on jonkinmoinen ikähaarukka alkaen 20 tai 25 ikävuodesta +40 vuotiaisiin ja siitä eteenpäin.
Mutta intoa löytyy ja aivot imevät tietoa kahvista kuin pesusieni. ;D
-
Hei,
en valitettavasti pääse jameihin, vaikka innolla olen tätä ketjua lueskellutkin.
Siispä: oliskohan mahdollista saada jameista jonkinlaista raporttia tänne foorumille. Erityisesti erilaisten laitteiden vertailu kiinnostaa, erityisesti krupsin myllyn (heikko?) suorituskyky verrattuna "oikeisiin" myllyihin.
-
Just. Autoon pakkaan Kenvoodin ja krupsin sekä 3l kahvimaitoa. Automiehet tosiaan voi ottaa
kaikenlaista "rekvisiittaa" mukaan, tampperit ja kannut sekä sensemmoset.
Olisin muuten jo ehkäpä ennenkymmentä paahtimonkupeessa...moneltakohan ovet aukee? vai pitääkö mennä
nesteelle kahveelle? ;D
Tullaan varmaan sinne ainakin puolisen tuntia etuajassa, joten voi sinne tulla silloinkin.
Avoimet kysymykset:
- Maito + kylmäsäilytystilat?
Voin ostaa yhteistä maitoa kaikille, se ehkä helpottaisi. Mitä maitoa herrasväki ehdotaa? ja määrä?
Jos kaikki ei mahdu jääkaappiin niin ainakin forecan mukaan ulkona on jääkaappi asteista ilmaa, niin loput voi pitää pihalla
Millä periaatteella tuo baristakoulu olisi ajatus tehdä, ihan yleisellä hengaus periaatteella vai pitäisikö jonkun ottaa vastuuta siitä?
- Jatkojohtoja? Sulakkeita?
Onko vapaaehtoisia baristakoulun vetäjäksi? Ehkä 2 hlö olisi hyvä määrä. Teme, kiinnostaako? Jos tässä nurkassa on kaksi hlöä niin molemmat ehtivät kierellä muut nurkat. Itse ajattelin vetää paahtonurkan ja Benjamin (kaffalta) vetää cuppingpöydän. Baristanurkan vetäjän pitäisi ehkä osata kertoa vähän espresson valmistamisesta ja plussana oliis jos voisi kertoa ihan lyhyesti eri koneiden eroja. Kuitenkin tarkoitus kai on että jokainen pääsee itse kokeilemaan joten mitään pitkiä esitelmiä ei tarvitse valmistella.
Sulakkeet ovat automaatteja joten niitä ei tarvita. Ottakaa PALJON jatkojohtoja mukaan!
Nyt maalaiselle pieni kertaus; ruokailu miten se tapahtuikaan?
Omat eväät vai tilataan jostain jossakin välissä?
Jos tuo omaa maisteltavaa, mikä olisi sopiva määrä tuoda/laatu?
Paljonko Kaffan porukalle korvausta päivästä?
Ja oma kuppi mukaan oli kait toive?
Mitäs muuta... Öööö... niin oliko Pirkanmaalta muita tulijoita, jotka jakaisivat kyytiä?
Tällä varotusajalla ehkä helpompi jos kaikki tuo omat ruoat mukaan, niin ei tarvitse miettiä dieettejä ja allerioita. Osa varmaan myös tilaa ruokaa.
Jos tuoo omaa kahvia cuppingpöydälle niin 350gr:lla pitäisi pärjätä. Espressokahvia voi myös tuoda baristanurkalle.
Teen teille kaikille laskut päivältä, omakustannushinnan mukaan. Ehkä noin 20€. Maksatte sitten jälkikäteen Kaffan tilille rahat.
Cappuccino-kuppeja tarvitaan ainakin. 5cl laseja löytyy jonkin verran, ja tavallisia kahvikuppeja löytyy riittävästi. Ottakaa mielellään kuitenkin mukaan kaikki mitä autoon menee. Meilä on tavallinen hidas tiskikone joten joitakin laseja ehimme käyttämään uudestaan.
-
Toki jos alkaa vaikuttaa uhkaavasti siltä että Suomen ensimmäinen kotibaristatapaaminen on toteutumassa ilman yhdenkään E61-grupon läsnäoloa niin pakko kai sitä on itse sinne joku kone raahata.
E61:nen olisi kyllä kieltämättä hyvä olla yleisölle hypisteltävänä, sillä nämä taitavat olla niitä yleisimpiä koneita joihin peruskeittimien jälkeen siirrytään. Itselläni ei oikein ole mahdollisuutta ottaa konetta mukaan näin pitkästä matkasta kun auto on muutenkin täynnä samanaikaisesti "shoppailemaan" tulevaa perhettä ja lastenvaunuja.
-
Onko vapaaehtoisia baristakoulun vetäjäksi? Ehkä 2 hlö olisi hyvä määrä. Teme, kiinnostaako?
Sopii minulle hyvin. Paikalla on varmasti useita joilla tekniikka hallussa vähintään yhtä hyvin kuin meikäläisellä, mutta ideahan onkin pääasiassa jakaa niitä kokemuksia ja näkemyksiä + kokeilla laitteita joita ei ehkä kotoa löydy.
Porukan kannattaa varmaan ottaa mukaan myös talouspaperia ja/tai pyyhkeitä.
T. Teme
-
Höh, luulin jo olevani miitin nuorin, kun tässä 17-vuotiaana juuri ylioppilaskirjoituksia viimeistelen:( (pitkä matematiikka pejantaina; saatan olla hienoisesti naatti lauantaina :))
Svante: punainen UHT-maito voisi olla käypää. Vaikka se on vähän kalliimpaa, niin sen kanssa ei ole väliä jos jää ylitse.
-
Svante: punainen UHT-maito voisi olla käypää. Vaikka se on vähän kalliimpaa, niin sen kanssa ei ole väliä jos jää ylitse.
Itse ehdottaisin sellaista, että määrä joka varmasti kuluu olisi tavallista punaista maitoa ja sitten extrana uht:tä joka tosiaan säilyy täältä ikuisuuteen :)
-Mikko-
-
Itse ehdottaisin sellaista, että määrä joka varmasti kuluu olisi tavallista punaista maitoa ja sitten extrana uht:tä joka tosiaan säilyy täältä ikuisuuteen :)
-Mikko-
Lähikauppaan on kolmen minutin matka joten turhaa on ostaa liikaa. Voisin ostaa yhteiseen käyttöön tavallista punaista maitoa vaikka litra hlöä kohti, ja katsotaan sitten menekkiä.
-
Olikos jo joku kellonaika viralliselle aloitukselle ja miten kauan porukka on ajatellut keitellä tuotoksiaan? Kysymys lähinnä siksi, kun ei ihan koko päivää saa varattua tällaiselle toiminnalle.
-
Kannattaako ottaa kilo banaaneja mukaan, jos se tosiaan auttaa kofeiinin aiheuttamaan tärinään :D?
-
Olikos jo joku kellonaika viralliselle aloitukselle ja miten kauan porukka on ajatellut keitellä tuotoksiaan? Kysymys lähinnä siksi, kun ei ihan koko päivää saa varattua tällaiselle toiminnalle.
Aloitamme kl 12. Itse toivoisin että ehtisin illaksi kotiin. Kun en itse ole vastaavaa järkännyt, niin on vaikeata arvoida kestoa. Säätämiseen, syömiseen, ehkä paahtamiseen ym menee myös aikaa. Jos on muita menoja niin voi hyvin lähtea silloin kun pitää.
Kannattaako ottaa kilo banaaneja mukaan, jos se tosiaan auttaa kofeiinin aiheuttamaan tärinään :D?
Hyvä idea 8)
-
Voisin ostaa yhteiseen käyttöön tavallista punaista maitoa vaikka litra hlöä kohti.
Tuo kuulostaa minusta aika suurelta määrältä. Ehdotus:
5l punaista hyla maitoa -> säilyy vaikka huoneenlämmössä, sopii maitorajoitteisille.
Sikäli kun saan auton käyttööni, niin nappaan muutaman paketin varmuudeksi mukaan...
Yhteenveto:
http://etherpad.com/s29xxTOrvm
Jos editoitte, painakaa "saved revisions", josta painamalla aukeaa "Save" nappi.
-
Tuo kuulostaa minusta aika suurelta määrältä. Ehdotus:
5l punaista hyla maitoa -> säilyy vaikka huoneenlämmössä, sopii maitorajoitteisille.
Oletko nyt ihan tosissasi, kahvia on varattu laitenurkkaan 500g/lärvä, eli lähes 30 tuplaespresson verran. Jos nyt oikeasti haluaisi harjoitella lattearten tekoa, joka kuitenkin on iso osa baristataitoja, niin uskoisin että jokainen haluaisi tehdä enemmän kuin kaksi cappucinoa joita tuosta 5litrasta saisi koko porukalle.
-Mikko-
-
Ajatusmoka tässä päässä :P
Joo, litra/naama ei kuulostakaan yhtään pahalta. Eihän sitä kaikkea ole pakko välttämättä juoda.
-
Höh, luulin jo olevani miitin nuorin, kun tässä 17-vuotiaana juuri ylioppilaskirjoituksia viimeistelen:(
;D, en kyllä ole ilmoittautunutkaan näihin jameihin, vaikka juuri tuolloin Helsingissä olen pörräämässä (porukoiden sisustus-reissu Ikeaan jne.)
Harmittaa kun tajusin vasta liian myöhään mistä näissä jameissa oli oikein kysymys. Joten todennäköisesti olet miitin nuorin, toistaiseksi. ;)
-
Kun kukaan ei tunnu olevan vapaaehtoinen tuodakseen E61-konetta, niin minä voin ottaa Brewtuksen mukaan.
Minulla on tuossa nyt myös hankittuna Turun Kahvipaahtimon tuoreita papuja, jos cupping-pöytään mahtuu vielä. Sekä maistiaisiksi vielä heidän espresso papujaan.
-
Uh-oh. Taitaa jäädä karkelot tällä kertaa väliin flunssailun takia. Maku(/haju)aisti ei tällä hetkellä erota appelsiinimehua kahvista ;D
-
Kun kukaan ei tunnu olevan vapaaehtoinen tuodakseen E61-konetta, niin minä voin ottaa Brewtuksen mukaan.
Hienoa!
Sitä vipukeitintä ei nyt taida olla tulossa?
-
Kivaa, että löytyi vapaaehtoinen.
Kyllähän se jonkinmoinen homma on rontata keittimet kerroksista autoon, mutta näinhän se vain käy...
Olisi minustakin ollut tosi kivaa, jos olisi saatu vipukeitin mukaan.
Olen ajatellut joskus hankkia ja olisi kiva tutustua oikeaan manuaalipeliin, niitäkinhän on ilmeisesti jonkinlaisia "jousitoimisia" (Rancilio?) ja täysin vivusta-paineeseen-vaikuttavia ?
O.K.
-
Moikka!
Mukaan varmaan vieläkin mahtuu ja voi tulla!?
Lueskelen tätä foorumia aina silloin tällöin, vaikka en tänne yleensä kirjoittelekaan... Törmäsin nyt yllättäen tähän threadiin ja pitää katsoa saanko järjestettyä vapaata aikaa huomiseksi. Eli osallistun jos pystyn (50/50)
Multa löytyisi IsoMac Tea II, nostanko takakonttiin vai jätänkö suosiolla kotiin? Taitaa noita laitteita jo olla tulossa ihan riittävästi ellei joku nyt ole tuosta erityisesti kiinnostunut niin varmaan parempi jättää kotiin?
-
;D, en kyllä ole ilmoittautunutkaan näihin jameihin, vaikka juuri tuolloin Helsingissä olen pörräämässä (porukoiden sisustus-reissu Ikeaan jne.)
Harmittaa kun tajusin vasta liian myöhään mistä näissä jameissa oli oikein kysymys. Joten todennäköisesti olet miitin nuorin, toistaiseksi. ;)
Moikka!
Mukaan varmaan vieläkin mahtuu ja voi tulla!?
Lueskelen tätä foorumia aina silloin tällöin, vaikka en tänne yleensä kirjoittelekaan... Törmäsin nyt yllättäen tähän threadiin ja pitää katsoa saanko järjestettyä vapaata aikaa huomiseksi. Eli osallistun jos pystyn (50/50)
Multa löytyisi IsoMac Tea II, nostanko takakonttiin vai jätänkö suosiolla kotiin? Taitaa noita laitteita jo olla tulossa ihan riittävästi ellei joku nyt ole tuosta erityisesti kiinnostunut niin varmaan parempi jättää kotiin?
Juqi taitaa harmillisesti jäädä poissa flunssan takia, joten yksi tai kaksi mahtuu hyvin vielä mukaan. Jos siitä ei ole hirveästä vaivaa niin ota mielellään kone mukaan. Toivotaan vaan että sähkö riittää kaikille...
-
OK. Yritän päästä mukaan. Voin sitten tuoda tullessani IsoMac Tea:n, sekä Schomerin signeeraamat "Professional techiques" ja "Latte Art" kirjan+dvd:n...
Juqi taitaa harmillisesti jäädä poissa flunssan takia, joten yksi tai kaksi mahtuu hyvin vielä mukaan. Jos siitä ei ole hirveästä vaivaa niin ota mielellään kone mukaan. Toivotaan vaan että sähkö riittää kaikille...
-
Jeps! Olisi tosi mukava tulla, nyt tulo riippuu siitä mihin aikaan olen helsingissä.
-
Kaikki mukaan vaan. Itse en voi reilua tuntia kauempaa paikalla olla. Paikkani siis vapautuu melko pian ja iltapäivästä varmaan muutenkin tilanne rauhoittuu :)
Oliko niitä "tasarahapapuja" aamusta tarjolla vai oliko ajatus myöhemmin?
-
Juqi taitaa harmillisesti jäädä poissa flunssan takia, joten yksi tai kaksi mahtuu hyvin vielä mukaan.
moi, en ole ennakkoon milekkään listalle nimeäni laittanut, mutta ajattelin tunnin kaks paikalla piipahtaa. En saanut edellisessä viestissä vatausta siihen onko europiccola tyyppistä keitintä paikalla, tai tarvitaanko sellaista. Voin ottaaa stradivarin mukaan, jos joku sellaista haluaa kokeilla, tai näytää minulle kuinka maidonvaahdoitus automaatti oikeasti toimii?
-
moi, en ole ennakkoon milekkään listalle nimeäni laittanut, mutta ajattelin tunnin kaks paikalla piipahtaa. En saanut edellisessä viestissä vatausta siihen onko europiccola tyyppistä keitintä paikalla, tai tarvitaanko sellaista. Voin ottaaa stradivarin mukaan, jos joku sellaista haluaa kokeilla, tai näytää minulle kuinka maidonvaahdoitus automaatti oikeasti toimii?
Vipukeitin olisi hyvin tervetullut, eli ota mukaan vaan!
-
Vipukeitin olisi hyvin tervetullut, eli ota mukaan vaan!
jassoo, minä siis olen ainoa joka tulee konemusa festareille viulu kainalossa? ja minä kun luulin et puolet palsatlaisista keittää pumppukeittimellä?? tai edes ainakin ne jotka ajelevat naamansa märkänä käsihöylällä. Niin väärässä voi siis ihminen olla mielikuviensa kanssa...
-
Kuinkas Jamit onnistuivat? Ja onko tilaisuudesta mitään matskua tulossa?
Itse missasin tapahtuman. Tälläisiä toivoisi lisääkin, joten ensi kertaa odotellessa...
-
Kuinkas Jamit onnistuivat? Ja onko tilaisuudesta mitään matskua tulossa?
Matskua löytyy tuolta:
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1141.msg9329
Voisitte tosiaan kirjoitella kokemukset ja linkittää kuvat tuohon toiseen ketjuun, niin on tilaisuuden lopputulos jälkipolvien ihmeteltävissä ilman että tarvitsee kahlata läpi koko suunnitteluvaiheen keskusteluja tästä ketjusta.
-
Laitetaas vaikka nyt tähän, että tämän päivän Metro-lehdessä (http://www.metrolive.fi/ravintolat/artikkeli/kahvimiehet-svante-ja-benjamin-ryystavat/2717/) on juttua Kaffasta.