Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja  (Luettu 7639 kertaa)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« : Heinäkuu 06, 2009, 21:42:10 ip »

James Hoffmann ilmoitti viikonloppuna tekevänsä lyhyitä videoklippejä neljän viikon ajan noin viitenä päivänä viikossa - ideana vain jutella kahviin liittyvistä jutuista ilman kummempia editointeja jne...

Nyt sitten pomppasi ensimmäinen pätkä ulos (linkki) ja on kyllä suhteellisen rohkea avaus: "crema on roskaa". :) (kannattaa katsastaa miksi).
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #1 : Heinäkuu 06, 2009, 22:38:40 ip »


Nyt sitten pomppasi ensimmäinen pätkä ulos (linkki) ja on kyllä suhteellisen rohkea avaus: "crema on roskaa". :) (kannattaa katsastaa miksi).

Toisaalta tuon kommentin voi mielestäni jättää hitusen omaan arvoonsa. Crema kuitenkin on osa espressoa ja vaikka se peittääkin makuja, antaa se myös runkoa kahville.

Jos kyseisellä herralla olisi ollut pöydällä kaksi kuppia kahvia, toisessa laadukas espresso ja toisessa huippuluokan hedelmäisiä aromeja sisältävä pressokahvi, niin lopputuloksena olisi myöskin voinut olla "espresso on roskaa" :)

Mutta antoihan videoblogi muuten ajatuksia, ja vaimon oli heti päästävä testaamaankin pitääkö creman huonous paikkansa :)

-Mikko-
ps. eihän se crema pelkiltään paras osa essoa kyllä ole...

Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #2 : Heinäkuu 06, 2009, 22:53:07 ip »

Toisaalta tuon kommentin voi mielestäni jättää hitusen omaan arvoonsa. Crema kuitenkin on osa espressoa ja vaikka se peittääkin makuja, antaa se myös runkoa kahville.

Hyvä kommentti asiaa koskien löytyy täältä - eli johtuuko tuo ilmiö loppupeleissä siitä millaisia kahveja ollaan käyttämässä? Ts. espressomenetelmä on menetelmänä puutteellinen siten että tietyillä kahveilla se osa juomaa (crema) joka itsessään on edelleen yksi parhaista indikaattoreista mahdollisesti hyvin sujuneelle uuttoprosessille huonontaakin kokonaisuutta. Nämä nykyisin käytettävät "huippukahvit" ovat kuitenkin aika kaukana niistä perinteisistä italialaisista sekoituksista.

Millaista runkoa muuten tarkoitat - et varmaankaan englanninkielisen termin "bodya", sitähän pitäisi löytyä siitä allaolevasta juomasta itsestäänkin?
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #3 : Heinäkuu 06, 2009, 23:01:50 ip »

Hyvä kommentti asiaa koskien löytyy täältä - eli johtuuko tuo ilmiö loppupeleissä siitä millaisia kahveja ollaan käyttämässä? Ts. espressomenetelmä on menetelmänä puutteellinen siten että tietyillä kahveilla se osa juomaa (crema) joka itsessään on edelleen yksi parhaista indikaattoreista mahdollisesti hyvin sujuneelle uuttoprosessille huonontaakin kokonaisuutta. Nämä nykyisin käytettävät "huippukahvit" ovat kuitenkin aika kaukana niistä perinteisistä italialaisista sekoituksista.

Millaista runkoa muuten tarkoitat - et varmaankaan englanninkielisen termin "bodya", sitähän pitäisi löytyä siitä allaolevasta juomasta itsestäänkin?

Olet aivan oikeassa, en tarkalleen tarkoittanut bodya vaan enemmänkin suuntuntumaa. Mutta siis pikainen testi pauligin espressolla (onhan se aika kamalaa, enkä kovin isoja päätelmiä tämän vuoksi tekisi), tosin se varmaan on aika lähellä Italialaista espressokahvia. Creman kuoriminen teki kahvista selvästi kirkkaamman makuista, mutta samalla huomattavasti ohuempaa suutuntumaltaan.

Pitää testailla lisää kunhan saa taas myllyyn laadukkaita papuja :)

-Mikko-

Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #4 : Heinäkuu 07, 2009, 11:15:56 ap »

Itse olen testannut pidemmän aikaa espressoshotteja ilman cremaa. Joskus omaan makuuni cremassa saattaa olla epämiellyttävä maku, vaikka itse kahvi olisikin varsin maukasta. Mutta kaikkeahan sitä voi kokeilla...
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #5 : Heinäkuu 07, 2009, 14:38:55 ip »

Heh, eli nyt uskaltaa jo sitten taviskin tunnustaa...minä en ole mikään creman suuri ystävä  ;D.

Olen aina hämmästellyt juutuubin videoita, joissa hehkutellaan juuri creman määrällä. Liika on aina liikaa oli sitten kyse kahvista, alkoholista tai cremasta. Tänään tein omapaahdosta parit tuplat ja jälleen kerran, olisi pitänyt odottaa vielä päivä tai kaksi. Tuloksena essokuppiin piripintaan laskettuna puolikas kahvia ja loput cremaa. Ei hyvä kokonaisuutena, mutta kahvi sinällään oli hyvää. Käytän usein/joskus yksittäispakattuja podeja (niitä saatuja), koska niissä ei ole creman kanssa mitään ongelmaa ja maku on mitäänsanomattoman tasalaatuinen  :D.

Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #6 : Heinäkuu 08, 2009, 21:37:08 ip »

Tuo ensimmäinen klippi on herättänyt maailmalla mahdottomasti keskustelua - mikä oli ehkä alunperin tarkoituksenakin... (kannattaa lukaista tuo H-B:n ketju - varsinkin tämä Jim Schulmanin viesti)

Kolmannessa osassa palataan hieman aiheeseen kysymyksellä "mitä espresso sinulle on?" ja esitetään uusi näkökanta/kysymys joka tulee varmasti aiheutamaan taas polemiikka (eli onko espresso loppujen lopuksi se paras tapa levittää erikoiskahvitietoisuutta kuluttajille?).
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #7 : Heinäkuu 10, 2009, 21:38:27 ip »

Jahas. :) Uusimman klipin lopussa on haaste - kaada lattearttia jollain mahdollisimman absurdilla kaatimella ja videoi tapahtuma. Voittajalle luvassa 12kk kahvitilaus SqM:ltä ja myös Transcend Coffee on luvannut vastaavan (tällä hetkellä siis arviolta noin parin sadan euron edestä kahvia). Noita palkintojen lupaajia saattaa tulla lisääkin.
Kirjattu

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #8 : Heinäkuu 13, 2009, 23:35:30 ip »

On tosiaan mielenkiintoisia videoita ja fiksuja ajatuksia. Tähän mennessä etenkin nuo ajatukset cremasta ja singe origin espressosta. Odotan mielenkiinnolla jatkoa.

Löytyisikö tältä foorumilta yrittäjiä Jamesin uuteen hasteeseen?

T. Teme
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #9 : Heinäkuu 14, 2009, 09:03:52 ap »

Löytyisikö tältä foorumilta yrittäjiä Jamesin uuteen hasteeseen?

Voisi kaataa saunassa löylykauhalla ja toivoa että saa eksoottisuuspisteistä... Saunaa ei tosin kannata lämmittää, jos meinaa videoida.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #10 : Heinäkuu 14, 2009, 09:34:54 ap »

Voisi kaataa saunassa löylykauhalla ja toivoa että saa eksoottisuuspisteistä... Saunaa ei tosin kannata lämmittää, jos meinaa videoida.


Itse muuten mietin aivan samaa :) Tosin itse pohdiskelin, että pitäisi ensin vaahdottaa löylykiulullinen maitovaahtoa. Siitä sitten nappaisi löylykauhalla kiulusta maitovaahtoa ja kaataisi isoon latte-kuppiin....

-Mikko-
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #11 : Heinäkuu 14, 2009, 17:35:55 ip »

kaataisi isoon latte-kuppiin....

Ongelmia tässä aiheuttaa hieman tuo kaataminen. Kaatimen pitäisi olla nokaltaan/reunaltaan jotenkin lattearttiin sopiva (tai sitten pisäisi olla lahjakas taiteilija). Nimim: "kastelukannulla ja Aaltovaasilla ei onnannut" :)
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #12 : Heinäkuu 14, 2009, 17:46:24 ip »


 Nimim: "kastelukannulla ja Aaltovaasilla ei onnannut" :)


Ei muuten onnistunut fb-70:sen kuorillakaan :)

-Mikko-
Kirjattu

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 313
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #13 : Heinäkuu 15, 2009, 17:40:52 ip »

Tässä on hyvä video. Olutpullo ja papupussi näyttävät jo haastavilta  :D
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Seuraamisen arvoinen videoblogisarja
« Vastaus #14 : Heinäkuu 15, 2009, 22:03:31 ip »

Pitää miettiä isommin. Voisikohan esimerkiksi rännin päätä moukaroida kaatamiseen sopivaksi? Avustaja olisi katolla syöttämässä maitovaahtoa ja ränni vähän irti seinästä, että sitä saa heiluteltua. En tiedä kyllä kestäisikö vaahto pudotusta...
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)