Ristretto

Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: Markus - Huhtikuu 08, 2009, 13:54:55 ip

Otsikko: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Markus - Huhtikuu 08, 2009, 13:54:55 ip
Olen tässä kuukauden päivät päästellyt kahvini nakukahvan läpi. Uutot ovat pääasiassa olleet aika nättejä, mitä nyt välillä tuntuu että blondaus iskee varhemmin kuin soisin ja joskus kartio ei ole ihan nätisti keskellä. (Pitäisi kait ryhtyä weissaamaan tai vaihtaa mylly.) Mutta minulle oli melkoinen shokki se, kuinka paljon parempaa kahvista mielestäni tuli. Vaihdoin kahvaa keskellä pussia ja lyyti rupesi kirjoittamaan aivan uudella tavalla. En löydä oikeita adjektiiveja kuvatakseni sitä, mitä maulle tapahtui. Esteettinen puoli oli vielä aivan toinen juttu, tiikerintaljasta tuli miltei joka shotin ominaisuus ja crema oli tummempaa ja runsaampaa kuin kärsällisen kahvan kanssa.

Nyt mietinkin, mistä tämä johtuu? Ulrika kehui kahvaa myydessään tampattavuutta kun koko höskän voi pitää suorana alustaa vasten.

Toinen mahdollinen selitys on sellainen, mitä liipattiin tuolla Shotin katkaisu -ketjussa. Voisiko olla, että normikahvan pohja, erityisesti kärsät, eivät pysyisi tarpeeksi kuumina ja siten vaikuttaisivat asiaan? Vai liittyykö tämä koko homma vain siihen, miten kahvi kuppiin putoaa ja sekoittuu/ei sekoitu, esimerkiksi niin että yhteen pisteeseen vähän nopeammin putoava isompi massa kahvia sekoittuisi tasaisemmin tai jotain?
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: akallio - Huhtikuu 08, 2009, 14:06:45 ip
Nakukahvalla minusta asiat sekoittuvat vähemmän, ainakin tiikerikuviot säilyvät paremmin. Nokkien puuttuminen ei varmaan käytännössä vaikuta uuttolämpöön.

Nakukahva on kuitenkin vain tavallinen kahva, josta puuttuu pohja. En siis usko että lopputuloksen kannalta kahvalla on eroa. Toki parempi näkyvyys uuttotapahtumaan on voinut saada sinut korjaamaan jotakin muuta prosessissa, tai sitten helpompi tampattavuus on auttanut.

Helpostihan tuo kyllä menee myös psykologian piikkiin, uusi lelu on aina hauskempi. :)
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: migu2 - Huhtikuu 08, 2009, 14:19:07 ip
Itse en meinannut alkuun uskoa makueroa... jotain erilaista siinä on.
Kenties erilainen creman muodostuminen tai sitten juoman lämpötila vaikuttaa. Nokkakahvalla kun se juoman lämpötila tuppaa väkisin hieman laskemaan verrattuna nakukahvaan. Tosiaan raidallista shottia on vaikeata saata nokallisella kahvalla.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Hanni - Huhtikuu 08, 2009, 15:24:01 ip
Mistä Suomessa nakukahvan Silviaan voisi ostaa?
Meillä on tuo INANA inana lainakone ollut pari viikkoa keittiössä ja mietin, josko ostaisi siihen itse sellaisen :).
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Huhtikuu 08, 2009, 15:39:01 ip
Nakukahva on kuitenkin vain tavallinen kahva, josta puuttuu pohja. En siis usko että lopputuloksen kannalta kahvalla on eroa. Toki parempi näkyvyys uuttotapahtumaan on voinut saada sinut korjaamaan jotakin muuta prosessissa, tai sitten helpompi tampattavuus on auttanut.

Paljastaisiko yksinkertainen normaali vs. nakuversio -sokkotesti mahdolliset erot kahvin maun osalta?
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: akallio - Huhtikuu 08, 2009, 15:55:16 ip
Paljastaisiko yksinkertainen normaali vs. nakuversio -sokkotesti mahdolliset erot kahvin maun osalta?

Vielä vähän parempi olisi kolmiotesti, jossa on aina kaksi yhtä laatua ja yksi toista laatua. Sitten pitää erottaa se poikkeava joukosta.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Markus - Huhtikuu 08, 2009, 16:39:57 ip
Testi pitäisi tehdä myös liina silmien ympärillä, samalla laitteella päästetyillä shoteilla jotka ovat mielellään vielä samanikäisiä. Ja kaikki kahvat yhtä lailla kuumia. Eli ei kotioloissa...
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Tinuri - Huhtikuu 08, 2009, 17:01:19 ip
Olisin valmis vannomaan minäkin, että nakulla tulee PALJON parempaa kahvia.
Tosin voi olla, että tällöin tosin keskittyy tekemiseen paljon tarkemmin ja mahdollisen virheen myös näkee simällä, kun vahtii tiikeriraitoja..
Ainakin se on selvää, että tuotos käyttäytyy lasissa aivan eri tavalla, kun nokan kautta valutettu. Creman? poreilu luonnonlakeja uhmaten on paljon syvempi ja pitkäkestoisempi. Shotti voi myös olla lyhyempi, kun onkin vain yksi lasi alla?
------------------
Minullakin oli vaikeuksia hankkia nakukahvaa. Kirjoittelinkin siitä tänne..
Lopulta päädyin hankkimaan sen USA:sta Espressoparts? Kalliksi tuli, pakko myöntää, mutta halusin ehdottomasti juuri Silvian omasta kahvasta sahatun, jotta voin toistaa uutot tarkalleen, vain vaihtamalla suodattimen tavalliseen kahvaan.

O.K.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Markus - Huhtikuu 08, 2009, 17:53:03 ip
Olisiko niin, että saapuva kahvi valuu yhteen pisteeseen kovemmalla voimalla osuen syvemmälle alla olevaan tuotteeseen? Tämä selittäisi sekä kokonaisvaltaisempaa ja pidempää Guinness-efektiä että häiritsemätöntä cremaa tiikerikuvioineen? Sekoittumista siis tapahtuisi enemmän pohjalla kuin pinnalla.

Tämä voisi vaikuttaa makuun sikäli että kahvi olisi jotenkin eri tavalla kerrostunut astiassa ja suuhun osuisi ensisuullisella hieman erilaista tavaraa kuin nokkien kautta
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: migu2 - Huhtikuu 08, 2009, 20:27:16 ip
Mistä Suomessa nakukahvan Silviaan voisi ostaa?
Meillä on tuo INANA inana lainakone ollut pari viikkoa keittiössä ja mietin, josko ostaisi siihen itse sellaisen :).

Espressivosta ja Cafetoriasta kannattaa ainakin kysyä, jos välttämättä kahvan Suomesta haluaa.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Mariia - Huhtikuu 08, 2009, 20:46:50 ip
Virtausmekaniikkaa lukeneena tulee mieleen, että eikös nakukahvassa ole keskimääräinen veden virtausmatka lyhyempi? Tarkoitan siis sitä, että normaalilla kahvallahan kahvi valuu reunoilta keskelle ja nokkien kautta ulos, nakukahvan kanssa suoraan ulos.

Uskoisin, että virtausmatkan pituus vaikuttaa virtausnopeuteen koko kahvan matkalla (painehan on aika kova!), ei pelkästään filtterin alla. Mutta siis uskoisin ;)
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: jiitee - Huhtikuu 08, 2009, 21:06:03 ip
Nakukahvan kanssa pelatessa kannattaa viimeistään ottaa vaaka ja uuttosuhde käyttöön. Crema on kuohkeampaa (varsinkin tuoreilla pavuilla) ja "blondaaminen" näkyy aiemmassa vaiheessa - tämä saattaa sitten vaikuttaa siihen että tilavuuden mukaan pelatessa silmämääräisesti katkaiseekin shotit nokalliseen nähden aiemmin taikka sitten normaalissa uuttoajassa uuttaakin nokallista kahvaa nähden tiukemman shotin (mutta joka siis näyttää tilavuudeltaan samankokoiselta).

Nakukahvalla tulee kyllä tiikerikuvioista nätit. Varsin selkeästi näkee miten uuton alussa kuppiin päätynyt "tiikeritavara" alkaa kuroutua kupin reunoilta kohti keskustaa (johon espressonoro osuu) uuton puolivälin jälkeen.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Bule - Huhtikuu 08, 2009, 21:24:00 ip
Olisiko niin, että saapuva kahvi valuu yhteen pisteeseen kovemmalla voimalla osuen syvemmälle alla olevaan tuotteeseen? Tämä selittäisi sekä kokonaisvaltaisempaa ja pidempää Guinness-efektiä että häiritsemätöntä cremaa tiikerikuvioineen? Sekoittumista siis tapahtuisi enemmän pohjalla kuin pinnalla.

Tämä voisi vaikuttaa makuun sikäli että kahvi olisi jotenkin eri tavalla kerrostunut astiassa ja suuhun osuisi ensisuullisella hieman erilaista tavaraa kuin nokkien kautta
Minä uskon juuri tähän. Siltä se ainakin näyttää. Nyt kahvi valuu yhtenä norona, ja näyttää "painuvan" espressolasin keskelle pohjaan asti. Addiktoivaa katsoa miten crema muotoutuu...  :P
Suuri merkitys ainakin mulle on ollut myös se että annostuksen ja tamppauksen olen saanut tuolla kohdalleen lähemmäksi totuutta.

Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Huhtikuu 09, 2009, 09:43:19 ap
Testi pitäisi tehdä myös liina silmien ympärillä, samalla laitteella päästetyillä shoteilla jotka ovat mielellään vielä samanikäisiä. Ja kaikki kahvat yhtä lailla kuumia. Eli ei kotioloissa...

Seuraava testi voisi kyllä onnistua kotioloissa ja olla riittävän luotettava:
- tehdään nakukuppi
- tehdään normaalikuppi
- vertaillaan naku (kuuma) ja normaali (kuumempi) sokkotestinä, valitaan paremman makuinen mikäli mahdollista
- tehdään normaalikuppi
- tehdään nakukuppi
- vertaillaan normaali (kuuma) ja naku (kuumempi) sokkotestinä, valitaan paremman makuinen mikäli mahdollista

Tekojärjestyksen voi myös vaihtaa. Mikäli naku voittaa molemmissa, lienee valmistusjärjestyksen ja siitä aiheutuneiden sivuvaikutusten osuus niin merkityksetön, että ne voidaan sivuuttaa kun pyritään vain arvioimaan onko naku parempi kuin normaali.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Esa - Huhtikuu 09, 2009, 10:50:43 ap
Virtausmekaniikkaa lukeneena tulee mieleen, että eikös nakukahvassa ole keskimääräinen veden virtausmatka lyhyempi? Tarkoitan siis sitä, että normaalilla kahvallahan kahvi valuu reunoilta keskelle ja nokkien kautta ulos, nakukahvan kanssa suoraan ulos.

Uskoisin, että virtausmatkan pituus vaikuttaa virtausnopeuteen koko kahvan matkalla (painehan on aika kova!), ei pelkästään filtterin alla. Mutta siis uskoisin ;)

Kyllä kahvikakku on semmoinen kertavastus, että  nokan virtausvastus on sen rinnalla käytännössä merkityksetön. Virtauksen puristuminen ja kääntyminen nokan kautta saattaa kyllä poksautella kuplia cremasta ja sillä lailla madaltaa vaahtoa, mutta vastapaine tuskin vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Hanni - Huhtikuu 09, 2009, 12:25:14 ip
Espressivosta ja Cafetoriasta kannattaa ainakin kysyä, jos välttämättä kahvan Suomesta haluaa.

Juu, Suomesta välttämättä ja Espressivoon pistin tilauksen menemään. Kiitokset ohjauksesta!
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: razzatta - Huhtikuu 28, 2009, 01:04:24 ap
Olen tässä kuukauden päivät päästellyt kahvini nakukahvan läpi. Uutot ovat pääasiassa olleet aika nättejä, mitä nyt välillä tuntuu että blondaus iskee varhemmin kuin soisin ja joskus kartio ei ole ihan nätisti keskellä. (Pitäisi kait ryhtyä weissaamaan tai vaihtaa mylly.) Mutta minulle oli melkoinen shokki se, kuinka paljon parempaa kahvista mielestäni tuli. Vaihdoin kahvaa keskellä pussia ja lyyti rupesi kirjoittamaan aivan uudella tavalla. En löydä oikeita adjektiiveja kuvatakseni sitä, mitä maulle tapahtui. Esteettinen puoli oli vielä aivan toinen juttu, tiikerintaljasta tuli miltei joka shotin ominaisuus ja crema oli tummempaa ja runsaampaa kuin kärsällisen kahvan kanssa.

Nyt mietinkin, mistä tämä johtuu? Ulrika kehui kahvaa myydessään tampattavuutta kun koko höskän voi pitää suorana alustaa vasten.

Toinen mahdollinen selitys on sellainen, mitä liipattiin tuolla Shotin katkaisu -ketjussa. Voisiko olla, että normikahvan pohja, erityisesti kärsät, eivät pysyisi tarpeeksi kuumina ja siten vaikuttaisivat asiaan? Vai liittyykö tämä koko homma vain siihen, miten kahvi kuppiin putoaa ja sekoittuu/ei sekoitu, esimerkiksi niin että yhteen pisteeseen vähän nopeammin putoava isompi massa kahvia sekoittuisi tasaisemmin tai jotain?

Samoja kokemuksia täälläkin!

Pari viikkoa nakukahvan kanssa takana ja kahvit on parempia kuin koskaan. Samaa mieltä ovat myös muutamat kriittiset maistoraatiin kuuluvat ystäväni, jotka eivät tiedä tai ymmärrä mitään tästä uudesta lelusta vaan ovat maistaneet ihan "sokkona" ennen ja jälkeen.

Mitään en ole muuttanut. Tamppausvoimat, annostusmäärät ja karkeudet, papujen tuoreus ja laatu eivät ole täydellisesti vakioituja, mutta mielestäni ihan vertailukelpoisia, eli metodi ei ole mitenkään merkittävästi parantunut viimeaikaisen nakukahvan hankinnan tai laitteen kalkinpoiston myötä vaan väittäisin tämän paremman laadun johtuvan juurikin nakukahvasta...

Ja jotain mä varmaan teen myös oikein, koska naku-uutot ovat näyttäneet poikkeuksetta vähintäänkin valokuvauksellisilta, eli mitään pahempia kanavoitumisia ym. ei ole vielä ilmennyt...

Mystistä, mutta hauskaa :)
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Lokakuu 03, 2010, 12:32:56 ip
Jostain syystä nakukahvauutto alkaa maistua myös täällä.

Kaipailisin parempaa näköalaa uuttoalueelle. Keittimeni on hieman syvällä pöytätason perukoilla jolloin suora näköyhteys on hieman haastava. Ajattelin että peili voisi olla mukava apuväline jos vain jostain löytäisi sopivan. Sopivassa peili voisi vaikka seistä omalla jalustalla pöydällä ja itse pelipinta saisi tietenkin olla helposti käänneltävissä. Ehdotuksia otetaan vastaan.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Toma - Lokakuu 03, 2010, 13:19:10 ip
Sopivassa peili voisi vaikka seistä omalla jalustalla pöydällä ja itse pelipinta saisi tietenkin olla helposti käänneltävissä. Ehdotuksia otetaan vastaan.
Emännän meikkipeiliä tullut lainailtua aina tarpeen mukaan (siis ei meikkaamiseen vaan kytistelyyn), se seisoo omalla jalallaan, kiinnitys keskeltä, ovaalin mallinen, toinen puoli suurentaa, pyörii ympäri mutta jämäkkä kuitenkin (siis pysyy sille asetetussa asennossa). Tais olla jostain Prisma/Anttila akselilta, yhden vasta rikkoneena muistan tuon.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Marraskuu 30, 2010, 20:14:26 ip
Tässäpä kuvakokoelmaa Silvian naku-uutosta.

Alku- ja keskivaiheen otokset kuvaavat normaalia tilannetta. Pari viimeisintä otosta kuvaavat liian pitkälle venytettyä tilannetta jotka eivät siis normaalisti kuulu tavoitteisiin mutta ovat tässä kuvaamassa kahvin koostumuksen muutosta.

Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Marraskuu 30, 2010, 20:15:20 ip
(loput kuvat)
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Joona_s - Marraskuu 30, 2010, 20:52:28 ip
Hienon näköisiä.

Miten nuo kuvat on valaistu? Ainakin oikealla näyttäisi olevan joku valolähde.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Marraskuu 30, 2010, 21:48:45 ip
Miten nuo kuvat on valaistu? Ainakin oikealla näyttäisi olevan joku valolähde.

Kamera oli normaliasennossa, kiinteärakenteinen pikkusalama käytössä. Ulkoinen salamalaite oli sijoitettuna oikealle ja säädetty välähtämään havaitessaan kameran salaman välähdyksen.

Toisaalle aimmin lähettämässäni kuvassa on sama asetelma mutta ulkoinen salama jätti jostain syystä välähtämättä.
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=35.msg17941#msg17941

Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Joulukuu 04, 2010, 12:05:09 ip
Sanotaan nyt tähän vielä sellainen että viimeiset n. 50 espressoa on valuteltu nakukahvalla. Olisikohan tekniikka hioutunut jo sopivasti kohdilleen siten että ylimääräisiä roiskeita ei ole näiden uuttojen kohdalla tapahtunut lainkaan vaikka käytössä on melko vaatimattomat laitteet. Käytän tosin melko tuoretta kahvia, poistan paakut ja tasaan kahvijauhejakauman weissauksella, se helpottanee myös.

Uuttotapahtuman tarkastelu on helppoa peilin avulla. Uuton pyrin katkaisemaan juuri ennen kuin kahvinoro alkaa vaalentua, eli edellä olevan kaltaisia näkymiä tuijotellen.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Toma - Joulukuu 04, 2010, 12:40:14 ip
Paljon noissa kuvissa oli puruja korissa?
Itse olen tehnyt huomion, joka tosiaan vain omilla laitteilla tehty.
Kun jauhan enkä weissaile, sormella tasoitan pinnan ja tamppaan kaikki samalla voimalla (click-matto), niin sinkku ja tripla käyttäytyvät kiltisti, mutta mikä omituisinta, niin tupla lähtee todella helposti kanavoitumaan. Siksi tuplalle teenkin lisätoimenpiteitä, eli hieman koriin tökin haarukalla, ja hieman katson tarkemmin tamppauksen.

Kyseessähän voi täysin olla korien sopivuus nakun kahvaan, tai sitten tälle on jokin järkevämpikin selitys.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Joulukuu 04, 2010, 13:19:29 ip
Paljon noissa kuvissa oli puruja korissa?

Tuplasihti, noin 14g.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: china - Joulukuu 06, 2010, 21:39:00 ip
Hommasin itse myös ebay-kauppiaalta E61-sopivan nakukahvan, ja olin kyllä postiivisesti yllättynyt kahvan laadusta. Mukana tuli triplasihti. Parikymmentä shottia olen tuolla tehnyt, ja hiljakseen alkaa homma olla hanskassa. Paha vielä sanoa laadusta juuta eikä jaata.
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: vemuli - Joulukuu 21, 2010, 13:49:24 ip
Kokeilin tänään minäkin naku-uuttoa, pitkästä aikaa. Häveliäisyyteni kun ei ole sallinut naku-uuttoa muun perheen läsnäollessa.  ;)

Maku oli kohdallaan ja capuccino lämmitti mukavasti hieman normaalia enemmän viilentynyttä kehoani. En ole aivan varma, mutta luulen kyllä havainneeni kahvissa enemmän nyansseja ja kompleksisuutta kuin aiemmin. Kokemus oli "karvat pystyyn nostava".

Suosittelen kaikille naku-uuttoa. Vapautukaa vaatteistanne. Mahdollisuuksien rajoissa tietty.

Hyvää Joulua 2010 kaikille foorumilaisille. Ja kahvintuoksuisia hetkiä vuodelle 2011.


ps. kuten elokuvienkin esittelyissä usein sanotaan :"perustuu tositapahtumiin".
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: Tinuri - Joulukuu 21, 2010, 15:50:12 ip
Kokeilin tänään minäkin naku-uuttoa, pitkästä aikaa. Häveliäisyyteni kun ei ole sallinut naku-uuttoa muun perheen läsnäollessa.  ;)

 Näinhän se usein menee.
Vieraiden läsnäollessa käytänkin naku-uutossa usein italialaista kahvaa, josta on ameriikassa leikattu pohja pois ;D.

Myös täältä hyvää joulua ja loistavaa kahvivuotta 2011.

Olli
Otsikko: Vs: Naku-uuton ylivertaisuus - kuvitelmaa vai tosiasia?
Kirjoitti: tirofaux - Joulukuu 21, 2010, 19:47:09 ip
Joo... tässä kun olen pari kertaa kokeillut overdosingia ja sormella pinnan tasoittelun yhteydessä painellut kahvia kasaan ennen tamppausta niin nakukahva on aika selkeästi paljastanut keskustaa kohden tiivistyneen jakauman ja uutto on ollut reunavirtausvoittoinen.

Oikeastaan halusin tällä viestillä vain osallistua hyvän joulun ja uuden vuoden toivotteluihin.