Ja mitä omiin ruokatottumuksiin tulee, niin en ole todellakaan ole ruokasnobi, kun en välitä jouluruoista.
Mitä lie se ruokasnobius sitten, ehkä se ei ole kahvifoorumin aihe..... Mutta en minäkään koe olevani sellainen, vaikka en valmisruokia syökään, No, joskus töissä ostan lounaaksi, jotain maksa/lohilaatikkoa, mutta useammin salaattia tai kotoa edellisen päivän ruokaa. Tykkään vaan kokota ja useammiten varsin yksinkertaista ruokaa. Simppeliä, mutta mielestäni maistuvaa.
Jouluruoista tykkäsin lapsena vaan kinkusta, mutta kun tuon paremman puoliskon kanssa muutettiin saman katon alle, niin aloin tykkäämään sekä rosollista että laatikoista, kun ne hän tekee itse. No rosollihan vaan kootaan keitetyistä juureksista, punasipulista sekä suolakurkusta ja tehdään kastike. Silliä emme sotke siihen koskaan valmiiksi. Se on erikseen tarjolla. Muutoin rosollista tulee tunkkainen ja kalan maku dominoi kaiken muun alleen.
Vaikka meillä ei ihan perinteinen joulupöytä olekaan, niin pidän kyllä suomalaisesta perinneruuasta, vaikka kotona kokkaan pääasiassa muuta. Karjalanpiirakoihin, karjalanpaistiin ja haudutettuihin lanttukuutioihin en kyllästy koskaan. Niitä syön työni puolesta miltei joka toinen lauantai. Mutta toki on niin, että täällä Itä-Suomessa ne osataan myös valmistaa, kun täkäläisiä ovat taustaltaan. Karjalanpiirakat kuuluvat täällä myös joulupöytään. Niissä on sama kuin rosollissa, leipomojen ja ketjujen valmispiirakat ovat ihan eri tuote kuin täkäläiset itse tehdyt piirakat. Jokaisella "kylällä" on oma mallinsa koon ja taikinan ruispitoisuuden suhteen.