No, nyt on hieman "kättä pidempää"...
Puhdistin myllyni suhteellisen huolellisesti. Latasin 30g papuja ja jauhoin ne espressojahatuksena. Lopputulemana oli 15g valmista kahvia eli nieluun oli jäänyt 15g kahvia. Latasin uuden annoksen (30g) myllyyn ja jauhoin pavut samalla säädöllä. Annostelijasta sain ulos 29g eli 1g oli jäänyt matkalle. Lopuksi kaavin nielun puhtaaksi ja yritin myös tyhjentää annostelijan mahdollisimman tarkkaan. Lopputulema oli 15g.
Myllyn nieluun jää siis n.15g kahvia. Annostelijan osuus on hyvin marginaalinen. Käytännössä annostelijan vaikutus mahtuu mittausepävarmuuden rajoihin (1-2g).
Jatkuvassa kahvilakäytössä tällä ei ole niin merkitystä, koska nielussa oleva kahvi ei ehdi vanhentua. Päivän päätteeksi tuo nielu kannattaa kyllä puhdistaa. Kotikäytössä kannattaa jauhaa yksittäisannoksina ilman papusäiliötä ja kaapia nielu puhtaaksi (tämä on helppoa, kun nielu on hyvin esillä). Hävikkiin pystyy siis itse vaikuttamaan melko hyvin.