Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Kaffa Roastery avoimet ovet 20.9.2010  (Luettu 3185 kertaa)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Kaffa Roastery avoimet ovet 20.9.2010
« : Syyskuu 13, 2010, 11:36:05 ap »

Kaffa tiedottaa avoimista ovista facebookissa. Lainaus:

---

Tervetuloa maistelemaan kahveja ja tutustumaan tulevaisuuden kahvitrendeihin

AVOIMET OVET KAFFA ROASTERYSSÄ MAANANTAINA 20.9. klo 10.00-14.00

Ohjelmassa myös leikkimielinen kahvinmaistelukilpailu, jossa mukana tuttuja kahvinrakastajia!
...

OHJELMA:

Klo. 10.00 – 11.30
Voit seurata kahvinpaahtoprosessia Kaffa Roasteryn paahtohuoneessa. Näet, miten raakapapu muuttuu kahviksi.

Klo. 11.30 – 13.00
Näet erikoisia ja näyttäviä kahvinvalmistustapoja ja pääset tutustumaan tulevaisuuden kahvitrendeihin (Airopress, Filter by Cup ja Syphon.)

Klo. 13.00
Leikkimielinen cupping, eli kahvinmaistelu, jossa kahveja maistelevat, vertailevat ja kommentoivat kaikille tutut kahvinrakastajat.
Cuppingiin osallistuvat:
HANS VÄLIMÄKI – Kahviexpertti, Chez Dominiquen keittiömestari ja omistaja
JANI TOIVOLA – Näyttelijä, juontaja ja yrittäjä, jonka Green Shake -smoothiebarin kahvit valmistetaan Kaffa Roasteryssä
ANTTI SEPPINEN – Kahvinjuomisen myöhäisherännäinen, Sipoonrannan myyntijohtaja ja Diilin 2010 johtoryhmän jäsen
LOTTA BACKLUND – Stand Up -koomikko, joka rakastaa kahvia yli kaiken.
CHRISTIAN SANDSTRÖM – Kahvilla käyvä näyttelijä.
ALEXANDRA ALEXIS – New Yorkissa kahvinsa nauttiva pop-laulaja.
BENJAMIN ANDBERG – Kahvinmaisteleun suomenmestari 2010.

Klo 14.00
Tilaisuus päättyy.


TARJOILU:

Avoimien ovien ajan on tilaisuudessa tarjolla laadukasta kahvia!


ILMOITTAUTUMINEN:

Tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikilla halukkailla. Tarjoiluihin varautumisen vuoksi toivomme kuitenkin ilmoittautumimsta sähköpostitse: ilmoittautuminen@noisypromotion.com
Ilmoittautuminen ei ole sitova ja paikalle voi tulla ilmoittautumattakin.


PAIKKA:

Kaffa Roastery
Pursimiehenkatu 29-31
00150 Helsinki


LISÄTIETOJA:

Viineissä erilaisia aromeita voi olla kuudestasadasta kahdeksaansataan, kun kahvista niitä voi löytyä kahdeksastasadasta tuhanteen. Kaffa Roasteryn Benjamin Andberg ja Svante Hampf tuovat maahan korkeat laatukriteerit täyttäviä raakapapuja ympäri maailmaa ja kehittelevät näistä paahtimossaan uusia makuja paahtaen kaikki kahvit itse.

Maanantaina 20.9. Kaffa Roastery tarjoaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden päästä seuraamaan kahvinpaahtoprosessia ja sitä, miten raakapapu muuttuu kahviksi. Tarjolla on maisteltavaksi mitä moninaisimmilla menetelmillä valmistettuja kahveja Kaffa Roasteryn kahvibaarissa. Tervetuloa mukaan ainutlaatuiseen tilaisuuteen tutustumaan espressojuomiin sekä Airopress-, Filter By Cup- ja Syphon-menetelmillä valmistettuihin kahveihin!

Avoimet ovet -tilaisuuden päätteeksi julkisuudesta tutut kahvinrakastajat osallistuvat leikkimieliseen cuppingiin eli kahvinmaisteluun, jossa he Benjamin Andbergin, cuppingin suomenmestarin, johdolla maistelevat, vertailevat ja kommentoivat erilaisia kahveja.

Airopress: Uusi ja innovattiivinen valmistusmenetelmä, jolle moni kahviammattilainen on omistautunut.

Filter By Cup: Maailmassa nähdään enemmissä määrin kahviloita, jotka vannovat suodatinkahvin nimeen. Kyse ei ole tavallisista suodatinkeittimistä, vaan manuaalisesti kaadettavista suodatinsuppiloista, joista barista pystyy itse monella tavalla vaikuttamaan kahvin makuun.

Syphon: Syphon- tai Vacum-keitin on todella näyttävä tapa valmistaa kahvia ja vaatii baristalta paljon. Vaikka prosessi on työläs, on esimerkiksi Japanissa monta kahvibaaria joiden pääpanostus on Vacum-keittimissä.


KAFFA ROASTERY

Ensimmäiset kahvinsa Benjamin Andberg ja Svante Hampf paahtoivat popkornikoneessa unelmoiden mahdollisuudesta paahtaa muillekin aidosti hyvää kahvia – paitsi hyvänmakuista, myös tasokasta kahvia omien laatustandardiensa mukaisesti. Nyt unelma on toteutunut: heillä on oma kahvipaahtimo ja kahvila Kaffa Roastery Helsingin Punavuoressa. Kaffa Roasteryn kautta Andbergin ja Hampfin rakkaus kahviin tuo iloa myös muille, kun he tekevät päivittäin monia muita kahvinrakastajia onnellisiksi.

www.kaffaroastery.fi
www.facebook.com/kaffaroastery


TILAISUUTTA JA KAFFA ROASTERYÄ KOSKEVAT TIEDUSTELUT

Noisy Promotion Oy
Sanna Rantanen
sanna@noisypromotion.com
050 320 5035



LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Kaffa Roastery
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: Kaffa Roastery avoimet ovet 20.9.2010
« Vastaus #1 : Syyskuu 17, 2010, 08:24:50 ap »

Pitääpä yrittää ehtiä piipahtamaan.

Tiedoksi muuten uutta tampperia harkitseville - pikkulintu kertoi että Kaffa on laittamassa Reg Barberille tilausta ja jos toimii nopeasti, niin halukkailla on mahdollisuus saada mukaan myös omat erikoistoiveet (määrämittaiset tampperin pohjat, erikoisviimeistellyt kahvat jne).

T. Teme
Kirjattu

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 313
Vs: Kaffa Roastery avoimet ovet 20.9.2010
« Vastaus #2 : Syyskuu 21, 2010, 16:03:00 ip »

Oliko kukaan paikalla?
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: Kaffa Roastery avoimet ovet 20.9.2010
« Vastaus #3 : Syyskuu 21, 2010, 18:15:50 ip »

Tulihan tuolla piipahdettua kun kerrankin pystyin hetkeksi (aikaiseen) lounasaikaan irtautumaan toimistolta hiukan pidemmäksi toviksi. Ehdin kuitenkin notkumaan paikalla vain jonkin aikaa ja ainakin kahvin paahtaminen ja se julkkis-cupping jäi näkemättä. Toi jälkimmäinen olis voinut olla ihan hauska päästä seuraamaan - ehkä muut paikalla olleet foorumilaiset voisivat kommentoida siitä.

Ihan rennon ja mukavan oloinen tilaisuus vaikkei ehkä sinällään tarjonnut mitään uutta esim jameissa käyneille harrastajille. Mutta tällä kertaa kohdeyleisö olikin ymmärtääkseni enemmän normaalien kuluttajien ja kulinaristien sekä median suunnalla. Olisikohan tuosta jotain juttuakin tulossa johonkin lehteen? Benjaminia ainakin haastateltiin. Ja aika monella näytti olevan kamera mukana - ei kuvia saa laittaa tännekin näytille...

Roman valmisti maukkaat kahvit Aeropressillä, Lauri Hariolla ja Svante alipainekeittimellä. Kahta jälkimmäistä en tosin päässyt maistamaan kun tuli kiire takaisin duuniin. Lisäksi joku oli koko ajan LM:n puikoissa vääntämässä essoja ja cappuja. Hyvin näytti Laurilla latte-artit luonnistuvan :)

Olin näköjään myös onnistunut missaamaan Nordic Barista Cupin kokonaan. Oli mukava kuulla siitä Victorialta - pitää varmaan jossain vaiheessa vaan kaivaa kuvetta ja osallistua siihen ihan yksityishenkilönä. Ja onnittelut Suomen joukkueelle kolmannesta sijasta! Ensi vuonna NBC onkin kuulemma sitten taas Köpiksessä. Lauri sanoi laittavansa muutaman kuvan NBC:stä tänne foorumille.

T. Teme
Kirjattu