Ristretto
Kahvikeskustelu => Kahvit ja pavut => Aiheen aloitti: Watti - Marraskuu 20, 2014, 16:52:38 ip
-
Olen paahtanut Cremasta ostamiani monsooned malabar, yirgacheffe seka robusta papuja, näistä malabar on tavattoman sähköistä, kiipeilee pitkin myllyn purkin reunoja käsille asti, mistähän moinen voi johtua, onko malabarin erityispiirre vai johtuuko ehkä papujen iästä? Pavut ovat hyvin vaaleita, ainoastaan robusta hieman vihertävä.
-
Mä sanoisin et monsoon malabar on vähän herkempi staattisuudelle, kuin useimmat. Pehmeää, monsoonituulissa papu vähän kasvattanut kokoaan tjsp.
Yhden siitä olen itselleni laittanu muistiin, sitä kannattaa jauhaa hieman hienommalle ni espresso onnistuu paremmin. Myös pari tippaa vettä papujen päälle ennen jauhamista on hyvä ehkäisy staattisuudelle.
-
Päivän kevennys; sähköiset pavut eli iBeans 8)
Mutta joo, jostain syystä monsuunikahvit ovat yleensä erittäin staattista, ei hajuakaan miksi.
-
Johtuisikohan pavun alhaisesta tiheydestä?
-
Näyttää paahtaminen vaikuttavan, eilen nostin nopeasti uunin lämpöä kuumailmapuhaltimella noin neljän minuutin kohdalla ja pavut eivät ole läheskään yhtä sähköisiä kuin aiemmin.