Peruin lopulta sen SJ-tilauksen ja sain jopa rahatkin takaisin
. Kävin vielä kaiken pohdinnan kertaalleen läpi, ja tulin siihen tulokseen että kovin isoa en halua, kävisi arki keittiössä liian hankalaksi. Kysyin Espressocoffeeshopista mitä heillä on hyllyssä, ja niistä valitsin Macapin MC4:n, annostelijattoman portaattomalla säädöllä. Tilauksen tein torstaina ja paketti oli jo kotona kun maanantaina tulin töistä. Muille ensiostajille vinkiksi: kannattaa kysellä saatavuutta etukäteen ettei tartte kovin pitkään miettiä rahojensa kohtaloa tilauksen jälkeen.
Ensikokemukset myllystä ovat sellaiset, että toimiihan se. Muutaman kahvinkin kokeilin tehdä, mutta parempaakin olen saanut. Ensimmäinen espressoyritys oli kuiva: vettä ei tullut kuppiin ollenkaan. Toinen oli sitten sellanen kuin markettijauhollakin, liian nopea ja maku vähän kitkerä. Sitten testasin kuinka paljon tuota pitää vääntää, että pääsee pressokarkeuteen. Ei ollenkaan liikaa minun hermoille, joten sieltä tuli sitten juotavat iltakahvit, vaikka maku oli korkeintaan kelvollinen, ei erinomainen. Papuina oli Hasbeanin premium espresso, ei tuntunut oikein sopivan pressolle.
Nyt on siis varustelupuoli kunnossa. Toivottavasti makupuoli tulee pian perässä.
Muutamia huomioita tein myllystä. Yllättävän paljon tuntuu kahvia jäävän myllyn sisälle. Olin tästä lukenut, mutta en ymmärtänyt, että niin suuristä määristä on kyse. Pitää vielä punnita pavut ennen jauhamista ja jauhe jälkeenpäin, ja verrata kuinka paljon sitä jääkään, mutta ensivaikutelma oli aika tyrmistyttävä. Myllyä sai vähän kopistella ja sammutella/käynnistellä että sai suurimman osan ulos.
Kokeilin ensin papusäiliön kanssa, mutta otin sen sitten pois. Kurkun halkaisija on noin 60mm joten tampperia voi käyttää siinä papujen päällä.
Mietin että miten tuo puhdistetaan, mutta lopulta se lienee helppoa, kun imurin putki mahtuu helposti siitä jauhojen tuloaukosta sisään. Parempi vaihtoehto olisi varmaan aina jauhatuksen jälkeen paineistaa siitä kurkun päältä niin, että jauhot tipahtavat ulos, mutta en tiedä vielä millä sen tekisi.
Taidan hankkia paremmin pressolle sopivaa kahvia ja nautiskella ensin tuoreesta kahvista. Ethiopia Yirgacheffea olen aiemmin hakenut kauppahallilta valmiiksi jauhettuna, joten sillä voisi aloittaa.