Ristretto
Ilmoitusasiat => Uutiset => Aiheen aloitti: Teme - Huhtikuu 03, 2008, 21:12:44 ip
-
Vuoden 2008 Barista MM-kisat järjestetään tänä vuonna Kööpenhaminassa, Tanskassa, Wonderful Coffee -konferensiin yhteydessä 19.-22. kesäkuuta. Suomeahan on edustamassa Mikko Haahti. Kisan finaali on sunnuntaina 22. kesäkuuta.
Tapahtumapaikkana on Kööpenhaminan keskustan kupeessa oleva Øksnehallen (http://www.dgi-byen.com/oeksnehallen/). Lisäinfoa löytyy täältä (http://www.scae.com/conference/information/general-information/) ja tarkempi ohjelmakin on julkaistu täällä (http://www.scae.com/filestore/documents/copenhagen_wonderful_coffee_june_2008/WonderfulCoffeeProgramme.doc). Tapahtumaa on paljon ja paikalla on myös runsas joukko näytteilleasettajia (http://www.scae.com/filestore/documents/copenhagen_wonderful_coffee_june_2008/Copenhagen_Exhibitor_list.doc).
T. Teme
-
Live-videokuvaa barista MM-kisasta löytyy täältä (http://www.ustream.tv/channel/2008-world-barista-championship-live-video).
Esim Barista Magazine bloggaa tilaisuudesta -> täällä (http://baristamagazine.com/blog/).
Olin itse paikalla eilen ja tänään (eli finaalit pitää seurata netin kautta). Suomen edustaja Mikko Haahti oli karsimassa eilen ja mielestäni suoritus oli hallittu ja rauhallinen. Latte art onnistui ihan hyvin. Kahvi oli itse paahdettua. Juhannusteema sopi ajankohtaan - toivotaan että tuomarit osasivat sitä arvostaa. Kannustusjoukkokin sai aikaiseksi kiitettävän metelin :) Pidetään peukkuja Mikolle.
T. Teme
-
Hollantilainen Kees van der Westen valmisti aikoinaan 6 kpl maailman ehkä ihailluinta ja halutuinta espressokonetta nimeltään Speedster. Nyt Kees tuo markkinoille uuden Speedsterin. Kyseessä on tuplaboilerinen, tupla PID, ulkoisella rotaatiopumpulla varustettu kone. Gruppo on Kees:in itse suunnittelema. Speedsterissä on progressiivinen esi-uutto hiukan samaan tapaan kuin E-61 grupossa. Hieno yksityiskohta on tuon esi-uutto kammion männän varsi joka työntyy ulos kammion täyttyessä. Myös pumpun kytkin on mielenkiintoinen - ikäänkuin automaattivaihteisen auton vaihteenvalitsin... Höyryboileri on tilavuudeltaan 3,5 litraa (1800W lämmityselementti) ja uuttoboileri 2,3 litraa (900W lämmityselementti). Kone on saatavilla syyskyysta lähtien ja hinta on 5000 euroa + kuljetus + alv :-X
Keesin osastolla oli näytillä myös kaksigruppoinen vipukone - Mirage Idrocompresso. Kaunis. Kyselin Keesiltä onko suunnitelmissa yksigruppoista versiota ja hän aikoo ensi vuonna tuoda markkinoille kokonaan uuden, itse suunnittelemansa grupon vipukoneille. Itse kone tulee olemaan saatavilla 1, 2 ja 3 -gruppoisena...
-
Compakin osastolla oli näytillä valmistajan lähes koko mallisto. Mielenkiintoa herättivät mm. K3 Touch -malli (ensimmäisessä kuvassa kaksi oikeanpuolimmaista) joka on nyt saatavilla lyhyemmällä papusäiliöllä. Vakionahan mylly on 42cm korkuinen ja tuo lyhyt säiliö madaltaa laitetta noin 7 cm - mahtuu varmaankin keittiöön kuin keittiöön. Mielenkiintoinen vaihtoehto Rancilio Rocky:n hintaluokassa.
Isompien myllyjen puolelta löytyi A-8 Automatic ja itsellekin tuttu K10 WBC (alemmassa kuvassa kaksi vasemmanpuoleista myllyä). A-8 on levyteräinen "grind-on-demand" -tyylinen mylly. Heikkouksina pisti heti silmään erittäin hankalalta vaikuttava puhdistettavuus sekä jatkuvan jauhatuksen puuttuminen. Mielenkiintoa kuitenkin herätti alemmassa kuvassa oikealla näkyvä annostelijaton, ajastimilla ja 68mm kartioterillä varustettu mylly. Sille ei vielä ollut nimeä ja kokoa oli "riittävästi", mutta laite vaikutti kiinnostavalta...
-
Elektra osastolla uutuutena oli Nino - annostelijaton kartioteräinen mylly. Laite on nopea ja ongelmia staattisen sähkön tai paakkujen kanssa ei tuntunut olevan. Mylly on kookas (noin 70cm korkea) ja painava (26kg), mutta ainakin omaan silmään hyvän näköinen. Heikkoutena on jatkuvan jauhatuksen puuttuminen (eli laitteella voi jauhaa vain siihen ohjelmoidun sinkku tai tupla -annoksen). Hintaa on noin 2000 euroa + alv...
-
Mazzerin osastolla oli esillä uudet annostelijattomat versiot Major, Kony, Robur ja Royal -myllyistä (kuvassa myllyt samassa nimen mukaisessa järjestyksessä vasemmalta oikealle). Ajastin on säädettävissä sadasosan tarkkuudella ja plussana on mielestäni välttämättömän jatkuvan jauhatuksen mahdollisuuden löytyminen kaikista näistä uutuuksista. Levyteräiset mallit (Major ja Royal) olivat todella nopeita, mutta ainakin Major kärsi hiukan staattisesta sähköstä. Paakkuja ei jauhatuksessa kuitenkaan näkynyt. Kuva Major-E:n jauhatuksesta on kahvassa hopeanvärisen myllyn vieressä.
Kony-E oli hiljainen ja laadukkaan oloinen. Staattista sähköä tuntui olevan hiukan vähemmän kuin Majorin kanssa, mutta paakkuja oli jonkin verran ja Kony oli yllättävän hidas jauhamaan - tämäkin on luonnollisesti suhteellista, koska Kony-E on hiukan nopeampi kuin Mini-E. Hintaa Kony-E:llä on noin 1600 euroa...
Robur-E on julmetun iso. Staattista sähköä oli vähiten esillä olleista (annostelijattomista) Mazzerin myllyistä. Nopeuskin on kohdallaan. Jauhatus tuntui mukavan ilmavalta. Hintaa on yli kaksi kiloeuroa...
USA:n baristamestari (Kyle Glanville) käyttää Robur-E -myllyä, mutta hänen omansa rikkoutui kun yli-innokas tullimies halusi avata myllyn kurkatakseen sen sisälle ja tässä tohinassa sai rikottua joitakin myllyn elektronisia komponentteja. Mazzer lainasikin esillä olleen Robur-E:n kisan ajaksi Kyle:lle...
-
Mahlkönig on yritys joka on tähän saakka suunnannut tuotteensa puhtaasti ammattilaiskäyttöön. Syyskuussa markkinoille tuleva Vario onkin Mahlkönigille uusi aluevaltaus ja mylly vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. vario on kooltaan todella kompakti. Se pitää sisällään noin 50mm levyterät (tarkkoja mittoja edusta ei tiennyt/suostunut paljastamaan). Myllyn etulevy on vaihdettava (onnistuu parissa sekunnissa) - kahvatuellinen etulevy espressoa varten ja säiliön esim pressoa varten. Ajastimetkin annoskoon määrittämiseksi/säätämiseksi löytyy.
Jauhatuskarkeuden saa pikavalinnalla kahvinvalmistustavan mukaiseksi (kuvassa oikealla oleva säätö), jonka jälkeen karkeutta voi hienosäätää (kuvassa vasemmalla oleva säätö). Kuinka idea toimii käytännössä jää nähtäväksi, mutta Mahlkönig on levyteräisten myllyjen Rolls-Royce, eli vaikea uskoa ettei tätä olisi mietitty huolella. Saatavuus on alkaen syyskuussa ja (ohje)hintaa 360 euroa + alv.
-
La Marzoccon osastolla olleessa FB80 koneessa oli uudet "paddle" -grupot. Vastaavat ovat työn alla GS3:a varten, joskin ne tulevat pienemmässä koneessa olemaan hiukan monimutkaisemmat - ammattikoneessa gruppo toimii vain puoli-automaattisena, mutta GS3:ssa käyttäjä voi valita puoli-automaattisen ja automaattisen välillä. Saatavuus on loppuvuodesta.
Esillä oli myös GS3 lasisilla sivupaneleilla. Nämä ovat valmistajan mukaan mahdollisesti tulossa saataville (muiden materiaalien ohella) GS3 omistajille.
Mielenkiintoisin GS3 omistajille lienee uusi höyryjärjestelmä. Tämä pitää sisällään uuden vaahdotusvarren, uuden putken höyryboilerista höyryventtiiliin sekä uudet nivelet/kiinnityspisteet sekä höyryvarrelle että kuumavesihanalle. Nämä on valmistettu rosterista nykyisen muovin sijasta. Hieno juttu. Pääsin kokeilemaan jo muutama viikko sitten tuon uuden höyryjärjestelmän prototyyppiä ja se on kyllä huima parannus vanhaan höyryjärjestelmään - mikrovaahto onnistuu helpommin ja höyry ei enää ole yhtä kosteata. Ainoa miinus on että uusi höyryvarsi ei ole viileänä pysyvää mallia.
-
Conti Valerion osastolla ei sinällään ollut uutuuksia. Iso Mythos (ensimmäisessä kuvassa keskellä) on kokenut pientä uudistusta - nykyisessä versiossa on ohjain, joka estää vinoon tamppaamisen. Kehitteillä olevassa versiossa tampperi myös pyörii tampatessa.
Kotibaristan kannalta ehkä kiinnostavampaa ovat tulevaisuuden suunnitelmat. Pieni annostelijaton Mignon (ensimmäisessä kuvassa vasemmalla) saa hiukan järeämmän isoveljen ensi vuonna. Siinäkin tulee olemaan levyterät, portaaton säätö ja ajastimet. Tarkempia tietoja ei kuitenkaan vielä ollut saatavilla...
-
Messut olivat suunnattu ammattilaisille ja varsinaisia kotipaahtimia ei esillä ollut. Diedrichin osastolla oli kuitenkin esillä HR-1 (nimi tulee sanoista "home roaster" ja kapasiteetista, joka on 1 pauna, eli hiukan alle 500 grammaa). Nätti laite, joka toimii sähköllä. Hintaa on kuitenkin 3800 taalaa ennen kuljetusta, tullimaksuja tai veroja. Lisävarusteitakin ostaja varmaankin valitsisi, eli hinta kotiin toimitettuna olisi jenkkivaluutan edullisuudesta huolimatta melko kivulias, eli noin 4000 euroa omien laskujen mukaan...
-
Brasilian (ei siis maa, vaan valmistaja) osastolla oli näytillä uudistettu annostelijaton mylly. Kyseessä on jälleen yksi iso kartioteräinen annostelijaton ja ajastimilla varustettu ammattilaisille suunnattu laite. Tämän tyyppiset laitteet tuntuivat olevan vallitseva trendi koska ainakin neljällä valmistajalla oli esillä oma näkemys tästä teemasta. Brasilia on Elektran tapaan unohtanut myllystään jatkuvan jauhatuksen mahdollisuuden.
-
Dalla Corte oli tuonut näytille tutun Minin ja Super Minin. Mielenkiintoista oli uuden ammattilaiskoneen muotoilukieli ja viimeistely, jotka molemmat olivat huomattavan paljon parempia kuin aikaisemmissa malleissa (jotka olivat myös näytillä). Myös komponenttien laatua on uudessa ammattilaiskoneessa parannettu entisestään. Vastaavanlainen sukupolven vaihdos on odotettavissa kotikäyttäjille suunnutuissa koneissa (siis tuo Mini ja Super Mini). Aikataulusta ei valmistaja kuitenkaan halunnut vielä kommentoida enempää...
-
Itselle meinasi tarttua uusi kahvimylly mukaan tuliaisena. Elektra tarjosi näytillä olleesta Ninosta hyvää hintaa, mutta onneksi järki voitti ja hankita jäi tekemättä. Se jatkuvan jauhatuksen uupuminen olisi ruvennut harmittamaan jossakin vaiheessa - sen olen jo kerran (jos toisenkin) kokenut.
Tuliaisina matkaan tarttui pari La Mottan vaahdotuskannua ja uudet La Marzoccon tämän vuoden messuja / WBC:tä varten suunnittelemat espressokupit (jotka näyttävät omaan silmään todella hienoilta). Reissussa ehdin tavata monta tuttua kasvoa ja hyvää kahviakin tuli matkaan enemmän kuin tarpeeksi.
Mukavaa Juhannusta kaikille!
T. Teme
-
Barista MM finalistit ovat:
Australia
Hollanti
Irlanti
Kanada
Ruotsi
Tanska
Suomen Mikko Haahti ei siis hyvästä suorituksestaan huolimatta päässyt finaaliin asti. Odotellaan kuitenkin vielä tietoa hänen lopullisesta sijoituksestaan...
T. Teme
-
Mikko Haahdin lopullinen sijoitus oli 29. Mielestäni Mikko olisi suorituksellaan ansainnut paremmankin sijoituksen. En tosin päässyt maistamaan hänen valmistamiaan juomia (tai näkemään tarkempaa pisteytystä). Kaikesta huolimatta edelleen onnittelut Mikolle hyvästä suorituksesta!
T. Teme
-
Vuoden 2008 Barista MM:n on voittanut Irlannin Stephen Morrissey. Stephen oli alkuerissä vasta viides, mutta paransi suoritustaan finaalissa.
T. Teme
-
Mahlkönig on yritys joka on tähän saakka suunnannut tuotteensa puhtaasti ammattilaiskäyttöön. Syyskuussa markkinoille tuleva Vario onkin Mahlkönigille uusi aluevaltaus ja mylly vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta.
...
Saatavuus on alkaen syyskuussa ja (ohje)hintaa 360 euroa + alv.
Mites se noin edullinen on? Pääsitkö kokeilemaan myllyä?
-
Mites se noin edullinen on? Pääsitkö kokeilemaan myllyä?
En valitettavasti päässyt kokeilemaan laitetta. Toivotaan että se on valmistajan maineen veroinen. Vaikuttaa siltä että suunnitteluun ja kuluttajan tarpeiden kartoitukseen on jopa käytetty jonkin verran aikaa. Hinta saatu pidettyä kurissa varmaankin kohtuullisen kokoisen moottorin ja jauhinterien sekä rungon materiaalin (muovi rosterin sijasta) ansiosta. Unohdin muuten mainita että myllyssä on keraamiset levyterät kuten myös esim La Marzoccon Swift -myllyssä (joka tosin hiukan eri hintaluokassa).
T. Teme
-
Kiitos Teme kuvista!
Ja taas alkoi syyhyttämään nämä myllyt ja keittimet...
-
Vuoden 2008 Barista MM:n on voittanut Irlannin Stephen Morrissey. Stephen oli alkuerissä vasta viides, mutta paransi suoritustaan finaalissa.
T. Teme
Eikös Stephen olekin mukana Square Mile Coffeen (http://www.squaremilecoffee.com/) toiminnassa? Nyt siellä onkin sitten monta mestaria talossa (James edellisen vuoden baristamestari ja Anette World Cup Tasting mestari). Stephenhän muuten toimi Jamesin valmentajana edellisvuonna.
-
En valitettavasti päässyt kokeilemaan laitetta. Toivotaan että se on valmistajan maineen veroinen. Vaikuttaa siltä että suunnitteluun ja kuluttajan tarpeiden kartoitukseen on jopa käytetty jonkin verran aikaa. Hinta saatu pidettyä kurissa varmaankin kohtuullisen kokoisen moottorin ja jauhinterien sekä rungon materiaalin (muovi rosterin sijasta) ansiosta. Unohdin muuten mainita että myllyssä on keraamiset levyterät kuten myös esim La Marzoccon Swift -myllyssä (joka tosin hiukan eri hintaluokassa).
T. Teme
Vaikuttaa hyvältä! Jos hinta pysyy alvin kanssa alle neljän sadan, niin alkaa olla kiinnostava peli. Onko tuo syyskuu vahvistettu myyntiajankohdaksi? Koskakohan noita alkaa nettikauppoihin ilmestymään?
-
Eikös Stephen olekin mukana Square Mile Coffeen (http://www.squaremilecoffee.com/) toiminnassa?
Taitaa olla.
Vaikuttaa hyvältä! Jos hinta pysyy alvin kanssa alle neljän sadan, niin alkaa olla kiinnostava peli. Onko tuo syyskuu vahvistettu myyntiajankohdaksi? Koskakohan noita alkaa nettikauppoihin ilmestymään?
Mahlkönigin edustaja sanoi että syyskuussa tulee. Jakelukanavaa eivät vielä olleet päättäneet - eli tuleeko laite sataville vain nykyisen verkoston kautta (rajoitetumpi saatavuus) vaiko myös isompien tukkurien kautta. Itseltä oli jäänyt aikaisemmin huomaamatta, että myllyä tullaan jenkeissä myymään Baratza -brändillä (linkki (http://www.baratza.com//products.php?itemid=31))... ...näin brändätty malli oli näytillä jo toukokuussa ja esim Mark Prince tuntui pitävän siitä (linkki1 (http://www.coffeegeek.com/opinions/showreports/05-05-2008)) ja (linkki2 (http://www.coffeegeek.com/forums/espresso/grinders/367672))...
T. Teme
-
Mahlkönigin uusi vario ei ole hullumman näköinen. Täytyy sanoa, että on tervetullut uutuus myllymarkkinoille. Terät taisivat olla 54 mm ? Mielenkiintoista nähdä mihin mylly pystyy, kuinkahan nopeasti jauhaa tuplan ?
-
Mahlkönigin uusi vario ei ole hullumman näköinen. Täytyy sanoa, että on tervetullut uutuus myllymarkkinoille. Terät taisivat olla 54 mm ? Mielenkiintoista nähdä mihin mylly pystyy, kuinkahan nopeasti jauhaa tuplan ?
Speksien mukaan parhaimmillaan 2,4 g sekunnissa. Espresson tapauksessa nopeus suunnilleen 2 g/s, eli ei siinä kauan nokka tuhise. Pitäisi olla yhtä nopea tai jopa nopeampi kuin Mazzer Mini.
Tosin ei kai se mylly ole Mahlkönigin, vaan pelkästään terät ja ehkä jotkut muut sisuskalut? Kokonaisuuden design tulee sitten muualta.
-
Mahlkönigin edustaja sanoi että syyskuussa tulee. Jakelukanavaa eivät vielä olleet päättäneet - eli tuleeko laite sataville vain nykyisen verkoston kautta (rajoitetumpi saatavuus) vaiko myös isompien tukkurien kautta.
T. Teme
Onko kukaan kuullut joko tätä myllyä jostain saisi?
-
Eipä ole kuulunut, eikä löytynyt myöskään jälleenmyyjien nettisivuilta. Yhä lupailevat nettisivuillaan tässä kuussa tulevaksi.
-
CC:n sedät olivat tuota myllyä testailleet (http://coffeecollective.blogspot.com/2008/09/mahlknig-vario-grinder.html) ja tuon mukaan lokakuun lopussa voisi olla myynnissä. Sitä odotellessa...
-
Kun nyt viimeinkin onnistuin bongaamaan 2008 voittajan finaalisuorituksen yhtenäisenä videonpätkänä, niin laitetaampa linkki (vimeoon) (http://vimeo.com/2254130) tänne. Cappuccino -kohdan latteart vaihe (5:50->) on melkoisen nättiä työskentelyä.
-
Kun nyt viimeinkin onnistuin bongaamaan 2008 voittajan finaalisuorituksen yhtenäisenä videonpätkänä, niin laitetaampa linkki (vimeoon) (http://vimeo.com/2254130) tänne. Cappuccino -kohdan latteart vaihe (5:50->) on melkoisen nättiä työskentelyä.
tässä vaihtoehtoinen linkki samaiseen suoritukseen http://www.ustream.tv/recorded/504458 (http://www.ustream.tv/recorded/504458). Stephen Morrissey ei muuten ole enään square milessä töissä, taitaa etupäässä panostaa matkusteluun tällä hetkellä energiansa. Lisätietoa square milen blogista http://www.squaremileblog.com/2008/12/03/stephen-and-square-mile/ (http://www.squaremileblog.com/)
-Mikko-
-
tässä vaihtoehtoinen linkki samaiseen suoritukseen http://www.ustream.tv/recorded/504458 (http://www.ustream.tv/recorded/504458).
Eli tuo on "osa 2/2" joka on pyörinyt netissä kisoista asti - osa 1/2 löytyy täältä (http://www.ustream.tv/recorded/504448) - suoritus oli siis aiemminkin näkyvillä tuollaviisiin kahdessa pätkässä joista jälkimmäinen alkaa latteartkohdan viimeisestä kupista. Nick Cho on ilmeisesti SCAA -henkilönä saanut käsiinsä koko suorituksen ja laittanut sen tekstikommenteilla varustettuna tuonne vimeoon (kuvanlaatukin taisi olla parempi).
Stephen Morrissey ei muuten ole enään square milessä töissä, taitaa etupäässä panostaa matkusteluun tällä hetkellä energiansa. Lisätietoa square milen blogista http://www.squaremileblog.com/2008/12/03/stephen-and-square-mile/ (http://www.squaremileblog.com/)
Juu, näin on. Stephenin omassa blogissa on myös kommenttia (linkki (http://flyingthud.wordpress.com/2008/12/05/bittersweet-developments/)).
-
Jaoin pyynnöstä aiheen, Square Mile -kokemuksia voi kirjoitella jatkossa tuonne:
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1037.msg7556;topicseen
-
Kun nyt viimeinkin onnistuin bongaamaan 2008 voittajan finaalisuorituksen yhtenäisenä videonpätkänä, niin laitetaampa linkki (vimeoon) (http://vimeo.com/2254130) tänne. Cappuccino -kohdan latteart vaihe (5:50->) on melkoisen nättiä työskentelyä.
Hienoa tosiaan on!
Itse kiinnitin huomiota erittäin simppeliin ja kevyeeseen tamppaustekniikkaan. Tamppauksesta kun näkee niin monimutkaisia versioita...
-
Itse kiinnitin huomiota erittäin simppeliin ja kevyeeseen tamppaustekniikkaan. Tamppauksesta kun näkee niin monimutkaisia versioita...
Tästä on ollut muilla foorumeilla jonkinverran juttua. Noin voi siis tampata jos on käytössä tuunattu Anfimin mylly, jonka tuottamaa annosta/distribuutiota ei tarvitse "korjailla". Asiasta voi lukea vaikka täältä (http://www.home-barista.com/tips/wbc-style-dose-and-tamp-t8253.html) - löytyy mm. Hoffmannin (nimimerkki "King Seven") kommentti aiheesta.
-
Hienoa tosiaan on!
Itse kiinnitin huomiota erittäin simppeliin ja kevyeeseen tamppaustekniikkaan. Tamppauksesta kun näkee niin monimutkaisia versioita...
Stephen taisi blogissaan tai jossain muualla kehua myllyään (Anfim super caimano), joka hänen mukaansa mahdollisti kyseisen voittosuorituksen. Anfimin annostelija taitaa olla yksi harvoista joka annostelee täysin suoraan alaspäin, jolloin ei tarvita monimutkaisia tasaustekniikoita.
Mielestäni Stephen Morrissey käyttää aikalailla samanlaista tekniikkaa kuin hänen ex-työtoverinsa James Hoffmann samanlaisella myllyllä tässä videossa. Linkkiä videoon (http://vimeo.com/1690454)
-Mikko-
edit. jiitee ehtikin jo ennen minua kommentoimaan tuosta myllyn vaikutuksesta valittuun tekniikkaan.
-
Tästä on ollut muilla foorumeilla jonkinverran juttua. Noin voi siis tampata jos on käytössä tuunattu Anfimin mylly, jonka tuottamaa annosta/distribuutiota ei tarvitse "korjailla". Asiasta voi lukea vaikka täältä (http://www.home-barista.com/tips/wbc-style-dose-and-tamp-t8253.html) - löytyy mm. Hoffmannin (nimimerkki "King Seven") kommentti aiheesta.
Onkos kenelläkään muuten kokemusta tuosta uritetusta tampperista?
-
Hollantilainen Kees van der Westen valmisti aikoinaan 6 kpl maailman ehkä ihailluinta ja halutuinta espressokonetta nimeltään Speedster. Nyt Kees tuo markkinoille uuden Speedsterin. Kyseessä on tuplaboilerinen, tupla PID, ulkoisella rotaatiopumpulla varustettu kone. Gruppo on Kees:in itse suunnittelema. Speedsterissä on progressiivinen esi-uutto hiukan samaan tapaan kuin E-61 grupossa. Hieno yksityiskohta on tuon esi-uutto kammion männän varsi joka työntyy ulos kammion täyttyessä. Myös pumpun kytkin on mielenkiintoinen - ikäänkuin automaattivaihteisen auton vaihteenvalitsin... Höyryboileri on tilavuudeltaan 3,5 litraa (1800W lämmityselementti) ja uuttoboileri 2,3 litraa (900W lämmityselementti). Kone on saatavilla syyskyysta lähtien ja hinta on 5000 euroa + kuljetus + alv :-X
Coffeegeekin Mark Prince meni hankkimaan itselleen Speedsterin ja nyt on saapunut luettavaksi The first look: Speedster Espresso Machine (http://www.coffeegeek.com/proreviews/firstlook/speedsterespresso). Esikatsauksessa on esitelty melko yksityiskohtaisesti kyseisen koneen ominaisuuksia.
The Speedster has none of these issues. It is in a completely different league when it comes to aesthetics, quality of build and fit and finish. I cannot say it enough: I have never seen an espresso machine with such a complete attention to every minute detail as I have with the Speedster. It sets a completely new standard.
haluaa...