Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: akallio - Marraskuu 27, 2007, 13:31:09 ip

Otsikko: MyCafe
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 27, 2007, 13:31:09 ip

Tuo "vanhan foorumin" puolella jo pahaa karmaa niittänyt MyCafe tuntuu nyt saaneen ihan uutta tuulta markkinointipurjeisiinsa. Töllössä on alkanut pyöriä mainoksia ja meidän lähikauppaankin on ilmestynyt täysi hyllyllinen MyCafe-kamaa.

Sinänsähän asian ei pitäisi suuremmin kiinnostaa tai minulle kuulua, mutta jotenkin tuo koko konsepti ei vaan voi olla ärsyttämättä. Perusidea taitaa olla, että tehomyynnillä levitetään noita koneita ja sitten kaupataan kahvipussukoita kalliilla. Väite siitä että kyseessä olisi jotenkin parempi kahvi lienee täyttä tuubaa, mutta sepä nyt ei liene yllätys kenellekään. Ei tuollainen kuitenkaan ainakaan edistä kahvikulttuuria...

Lähikaupassa 16 kahvipussin paketin hinta on 9,95e. Kun yhdestä tulee tietääkseni kaksi kupillista, on yhden kupin hinta 31 senttiä. Juhlamokalla sama luku on luokkaa 3-5 senttiä, ja vaikea uskoa että laaduissa olisi eroja. Toki MyCafe-pussukat sisältävät erilaisia "makukahveja", mutta vaikea siitäkään on nyt innostua.

Laitteen 100 euron myyntihinta myös vähän kummastuttaa. Sehän on thermoblock-keittimen kaltainen, mutta tietysti vaahdotuspilliä tai kahvaa ei ole. Niinpä tuo tuntuu vähän kovalta, jos tarkoitus on myydä koneet halvalla ja repiä katteet kahvin myynnistä.

Näissä muissa kansainvälisemmissä podivirityksissä on sentään taustalla jalo tavoite (espresso) ja yritystä todelliseen laatuun. MyCafe-laitteen toimintaperiaate, eli se että truutataan suodatinkahvi podin kaltaisen pussukan läpi, ei sen sijaan vaikutta millään tavalla perustellulta jos tarkoitus on tehdä oikeasti hyvää kahvia. Hyvän suodatinkeittimen pitäisikin pestä MyCafe aika helposti. Ja esimerkiksi Moccamasterin saa ihan samaan hintaan.
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: Arto - Marraskuu 27, 2007, 14:17:29 ip
Meikäläiselle esittelijä CityMarketissa ihan vakavissaan esitti, että tuo heidän "ranskalainen paahtonsa" oli sokkotestissä mennyt läpi "oikealle baristalle" espressona. Niinpä niin...
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: jiitee - Marraskuu 27, 2007, 22:13:29 ip
Juu, onhan noiden sivuja (http://www.mycafe.fi/?section=introduction) kiva lueskella. :lol:

Esim. ensin vedetään kova (heikohkosti perusteltu) teesi:

"Kahvipavut paahdetaan ja leikataan nykyaikaisin menetelmin ja pakataan ilmatiiviiksi heti paahtamisen jälkeen. Tämä takaa jokaisen kahviannoksen tuoreuden säilytysajasta riippumatta."

Jonka jälkeen heitetään lause joka on helppo jokaisen hyväksyä:

"Ainoastaan tuoreesta kahvista voidaan valmistaa korkealuokkainen juoma."

"Hörähtelyä" aiheutti varsinkin tämä:

"Tutkittuamme asiaa enemmän olemme todenneet, että perinteisesti keittämällä tai suodattamalla valmistettuna ja pitkään uutettuna, kahviin liukenee haitallisia rasvoja ja happoja..."


Niin... eihän siinä olisi mitään väärää jos tällaista menetelmää markkinoitaisiin helppona ja nopeana tapana saada sisäänsä annos kofeiinia mutta ei hehkuttamalla että: "...sen jälkeen markkinoille tuli suodatinkahvi. Sitä on juotu jo noin 60 vuotta. Missiomme on muuttaa kahvinkeittokulttuuri nykyajan vaatimuksia vastaavaksi.".

Nimittäin ainakin itse olen tutustuttuani laadukkaisiin kahveihin (ja kotipaahtoon) tullut siihen tulokseen että jos jokin organisaatio markkinoi tuotettaan mollaamalla esimerkiksi suodatinkahvia ja muita perinteisiä tapoja "ei niin hyviksi" - niin näillä ei ole mitään tietoa siitä mitä hyvä kahvi oikeasti on (tai jos on, niin haluavat vain häikäilemättä takoa rahaa).

Ainakin itse olen parina viime aamuna ollut melko haltioissani käsipelillä suodatettujen Herbazu -kupposten äärellä. Tosin nämä kupposet valmistinkin sille "modernille menevälle ihmiselle" sopimattomalla tavalla - huolellisesti ja ajan kanssa...
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 27, 2007, 22:30:24 ip
Lainaus käyttäjältä: jiitee

"Kahvipavut paahdetaan ja leikataan nykyaikaisin menetelmin ja pakataan ilmatiiviiksi heti paahtamisen jälkeen. Tämä takaa jokaisen kahviannoksen tuoreuden säilytysajasta riippumatta."


Purukahvia, joka säilyy ikuisesti... Mitä jos keittäisi sen kupposen valmiiksi ja pakkaisi heti ilmatiiviiksi, takaisiko sekin kahviannoksen tuoreuden säilytysajasta riippumatta? Eihän se voisi huonoksikaan mennä, koska se on pakattu ilmatiiviisti! :)

No okei, ehkä tuo oli vähän alhaista...

Lainaus käyttäjältä: jiitee

"Tutkittuamme asiaa enemmän olemme todenneet, että perinteisesti keittämällä tai suodattamalla valmistettuna ja pitkään uutettuna, kahviin liukenee haitallisia rasvoja ja happoja..."


Näitä haitallisia rasvoja ja öljyjä kutsutaan myös aromeiksi. Olisi kiinnostava maistaa MyCafe-kahvia, noin periaatteessa sen pitäisi maistua tuhkakupille koska kyseessä on tavallaan superlaiha espressouutto. Onko joku kokeillut?

Lainaus käyttäjältä: jiitee

Ainakin itse olen parina viime aamuna ollut melko haltioissani käsipelillä suodatettujen Herbazu -kupposten äärellä. Tosin nämä kupposet valmistinkin sille "modernille menevälle ihmiselle" sopimattomalla tavalla - huolellisesti ja ajan kanssa...


Ihan vain yleisestä mielenkiinnosta, onko jotain tiettyä syytä miksi käytät suodatinta etkä pressoa? Entä kaadatko vettä hiljalleen vai kaiken kerrallaan?
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: jiitee - Marraskuu 27, 2007, 23:12:55 ip
Lainaus käyttäjältä: akallio

Ihan vain yleisestä mielenkiinnosta, onko jotain tiettyä syytä miksi käytät suodatinta etkä pressoa?


Viimeaikoina on tosin ollut kieltämättä hieman pidempi "suodatinkausi" (varsinkin kun tuosta käsinsuodattelusta hiljattain innostuin). Pressoa on tosiaan tullut käytettyä vähän harvakseltaan, mutta jokin aikaa sitten tämä oli toisinpäin. Ei tuohon suodattimen suosimiseen ole sen kummempaa syytä ollut. Swissgoldilla pääsee tosin todella lähelle "pressomaisuutta" - mutta toisaalta tässä viime päivinä on tullut käytettyä myös Melittan (aromapore) paperisuodatintakin. Olen tässä hiljattain (varsinkin tuon herbazun kanssa) tullut semmoiseen vaikutelmaan että tuon paperisuodattimen kanssa kahvi on kauttaaltaan "vetisempi" - varsinkin heti siemauksen jälkeen - eli suuhun ei jää semmoista paksua jälkimakua kuten (öljyisemmän) swissgold -tuotoksen kanssa vaan se ikäänkuin "töksähtää" pois. Mutta hämmästyksekseni taas paperisuodattimella "keskimaku" (miten tämän nyt kuvaisi: se maku joka suussa on hetkellä juuri ennen nielausua kun kahvia pitää suussa) on taas paljon selkeämpi. Eli paperisuodattimella saankin esille (eli siis maistan) kahvista jotain joka jostain syystä kestosuodattimella hukkuu kai siihen "täyteläisyyteen". Ja nyt olen herbazun kohdalla tästä syystä kallellaan siihen paperisuodattimeen. Olen itseasiassa vähän aprikoinut josko pitäisi hasbeaniltä tuo Chemex hommata - mutta toistaiseksi olen saanut hillittyä itseni (varsinkin kun tässä viikon sisällä on tullut tehtyä muita kohtuullisen hintavia kahviharrastushankintoja).

Lainaus käyttäjältä: akallio

Entä kaadatko vettä hiljalleen vai kaiken kerrallaan?


Eli ensin lorautan tilkan jotta purut kastuvat ja odotan kotvan. Tämän jälkeen lorottelen vettä hiljalleen ja tasaisesti purujen päälle, niin että veden pinta ei nouse missään vaiheessa kovin korkealle. Eli että siinä suodattimessa on kokoajan selkeä märkä kahvimassakerros alla, jonka päällä noin sentin paksuinen vesikerros (joka sitten valuu allaolevan kahvimassan läpi). Varsinkin Swissgoldilla tällä tavalla toimiessa kuppiin näyttää tulevan paljon vähemmän sitä "hienoa mujua" kuin kaataessa vettä reippaammin (kuten automaattikeitin tekee yhtä mukillista keitellessä, ks. ketju "Suodatinkeittelyn tekniikkaa... (http://www.ristretto.fi/foorumi/posts/list/649.page)").
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: Arto - Marraskuu 28, 2007, 08:28:20 ap
akallio wrote:
Lainaus
Näitä haitallisia rasvoja ja öljyjä kutsutaan myös aromeiksi. Olisi kiinnostava maistaa MyCafe-kahvia, noin periaatteessa sen pitäisi maistua tuhkakupille koska kyseessä on tavallaan superlaiha espressouutto. Onko joku kokeillut?


Ei onneksi ihan tuhkakupilta... :)  Maistoin esittelijän laatiman version siitä niiden ihan perussumpista. Jekkuhan noilla taisi olla vähän se, että podeina on kaiken maailman pähkinä- ja suklaakahveja, jotka nyt tuollaisiksi maustekikkailuiksi ovat tällä äärimmäisen helppoja tehdä.

Mitä siihen kahvin makuun tulee, pesee pitkään seisoneen suodatinkahvin, juuri ja juuri. Ei nyt kuitenkaan mitään sen kummempaa, aromit tosiaan hieman kateissa. Ihan jees, mutta parempaa on helppo tehdä. En keksi, mitä kukaan ihan oikeasti tuollaisella tekisi, varsinkin kun nuo podit ovat kyllä hinnoissaan.
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: SonjaSelena - Marraskuu 28, 2007, 10:02:35 ap
Lainaus käyttäjältä: Arto
En keksi, mitä kukaan ihan oikeasti tuollaisella tekisi, varsinkin kun nuo podit ovat kyllä hinnoissaan.


No se on just sitä, kun tietämättömille on helppo myydä uskottelemalla tuotteen olevan helpoin, halvin ja terveellisin. Viikko sitten minäkin olisin voinut mennä lankaan, kun olisi tarpeeksi puhuttu. Mites sitä myyjän puheita jaskanjauhannaksikaan tietäisi, jos vaihtoehdoista ei ole mitään käsitystä?
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 28, 2007, 12:25:28 ip
Lainaus käyttäjältä: SonjaSelena

No se on just sitä, kun tietämättömille on helppo myydä uskottelemalla tuotteen olevan helpoin, halvin ja terveellisin. Viikko sitten minäkin olisin voinut mennä lankaan, kun olisi tarpeeksi puhuttu. Mites sitä myyjän puheita jaskanjauhannaksikaan tietäisi, jos vaihtoehdoista ei ole mitään käsitystä?


Jep, makuasioissa on hirveän helppo johtaa ihmisiä harhaan. Sopivasti kun hehkuttaa, vetoaa kaikenlaisiin "tieteellisiin faktoihin" ja antaa kahvia maisteltavaksi periaatteella "hyvää on, eikös vaan", niin varmasti lähes kaikki pitävät sitä suodatinkahvia parempana. Pitää olla aika rautainen kahvinmaistelija, että pystyy vertaamaan kupissa olevaa kahvia ja hämäriä mielikuvia jostain toisenlaisesta kahvista.

Sen sijaan jos vierekkäin olisi maisteltavana tuoretta MyCafe-kahvia ja tuoretta suodatinkahvia, niin tilanne olisi aika eri. Mutta näin ei varmastikaan myyntitiskeillä toimita. :)

Tässähän pitää melkein hankkia tuollainen MyCafe-keitin, että pääsee järjestämään kunnollisen sokkomaistelun. No ei ehkä kuitenkaan... :)
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: Arto - Marraskuu 28, 2007, 15:19:00 ip
Sanottakoon MyCafen eduksi se, että on se ainakin helpompi käyttää, kuin juuri mikään kahvikone: podi sisään, kuppi alle ja sitten siitä ainoasta napista, mikä koneesta löytyy. Jos ei kertakaikkiaan osaa mitään kahvia keittää, eikä jaksa opetella, saa tuolla varmasti aikaan jotakin. Markkinarako siis ryhmässä umpilaiskat tai kädettömät.
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: petem266 - Marraskuu 29, 2007, 12:26:08 ip
Maistoin mycafea lähi-citymarketin esittelyssä, maistui kitkerälle ja laihalle, siis huonolle suodatinkahville. Esittelijä puhui häiritsevästi koko ajan jostain ihmeen "eXpresso"-kahvista, jonka tekemisessä (toisin kuin mycafen) syntyy kauheasti sotkua.

Täällä Tampereellahan on jopa MyCafe-shop ja kahvila Hallituskadulla...
Otsikko: MyCafe
Kirjoitti: kaler - Marraskuu 29, 2007, 16:56:36 ip
Mitä kävin noita MyCafen nettisivuja katsomassa, niin minusta kuulostaa epäilyttävältä, että noissa makukahvipodeissa käytetään keinotekoisia makuaineita. Voiko kahvikaan olla sitten hyvää, jos siinä pitää käyttää keinotekoisia makuaineita...  :roll:
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 29, 2007, 17:50:15 ip
Onhan tuo kieltämättä pätevää markkinointia. Sekin että mausteet eivät ole aitoja vaan keinotekoisia onnistutaan kääntämään eduksi: "aromit ovat luontaisenkaltaisia eivätkä siis esimerkiksi estä allergikkoja nauttimasta herkullista hasselpähkinä aromilla maustettua Hazelnut -kahvia."

Tuokin on kiinnostava huomio: "Useimmat espresso-podit ovat vain 7 grammaisia. MyCafé kahvipodeissa on 12g ensiluokkaista kahvia ja näin kahvista tulee täyteläisempää ja maukkaampaa." Niin, jos lirautetaan nelisen senttilitraa kahvia 7g kahvipodista tai kaksi kupillista (!) 12 g podista, niin kummastahan siitä tuleekaan täyteläisempä...

Aika hyvää työtä ovat kyllä tehneet markkinointipuolella (paitsi oikeinkirjoituksessa). Tyyli ei kyllä pure minuun, mutta enpä minä tuon kohdeyleisöön kuulukaan.
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 29, 2007, 18:39:19 ip

Näyttää tuo MyCafe-kahvi keskivertomakuun aika hyvin istuvan: http://tinyurl.com/37j8p7

Jos vaihtoehdot ovat seissyt suodatinkahvi ja murukahvi, niin kyllähän toki suoraan kuppiin oikeista puruista tehty kahvi voittaa aina, olipa menetelmä sitten melkein mikä tahansa.

Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: kaler - Marraskuu 29, 2007, 23:15:16 ip
Lainaus käyttäjältä: akallio
Onhan tuo kieltämättä pätevää markkinointia. Sekin että mausteet eivät ole aitoja vaan keinotekoisia onnistutaan kääntämään eduksi: "aromit ovat luontaisenkaltaisia eivätkä siis esimerkiksi estä allergikkoja nauttimasta herkullista hasselpähkinä aromilla maustettua Hazelnut -kahvia."

Tuo on kieltämättä totta. Kyseessä on ehkä oma päähänpinttymäni, jonka vuoksi en voi oikein ymmärtää alkoholitoman oluen/viinin enkä kofeiinittoman kahvinkaan pointtia. :)
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: jiitee - Marraskuu 30, 2007, 08:53:53 ap
Lainaus käyttäjältä: kaler
Kyseessä on ehkä oma päähänpinttymäni, jonka vuoksi en voi oikein ymmärtää alkoholitoman oluen/viinin enkä kofeiinittoman kahvinkaan pointtia. :)


Mielestäni kofeiiniton kahvi (laadukas) maistuu ihan mainiolle - itseasiassa saa olla aika harjaantunut makuaisti jos meinaa tällaista normaalista sokkotestissä erottaa. Toiset tuppaavat olemaan herkempiä kofeiinille ja näille kofeiiniton kahvi on hyvä vaihtoehto jos tykkää kahvin (ja espresson) mausta. Kofeiinihan ei ole mikään hyvänmakuinen aine - vaan aikalailla kitkerä - tosin se antaa oman osansa siihen kahvin "kokonaisvaikutelmaan".
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 30, 2007, 10:13:07 ap
Lainaus käyttäjältä: jiitee

Mielestäni kofeiiniton kahvi (laadukas) maistuu ihan mainiolle - itseasiassa saa olla aika harjaantunut makuaisti jos meinaa tällaista normaalista sokkotestissä erottaa. Toiset tuppaavat olemaan herkempiä kofeiinille ja näille kofeiiniton kahvi on hyvä vaihtoehto jos tykkää kahvin (ja espresson) mausta. Kofeiinihan ei ole mikään hyvänmakuinen aine - vaan aikalailla kitkerä - tosin se antaa oman osansa siihen kahvin "kokonaisvaikutelmaan".


Kieltämättä olisi ihan kiva, jos illalla voisi imaista useammankin espresson ilman että menee ihan yliannostuksen puolelle. Vähän harmittaa kun työpäivän jälkeen ei kykene kovinkaan paljon kahvia enää juomaan kotona, niin tuppaa tuo hyvän ja pahan kahvin suhde olemaan aika huono.

Mitäs kofeiinitonta kahvia suosittelisit espressoon?

Yritin itseasiassa aikoinani siirtyä sinkkushotteihin, onnistuin löytämään jopa paremman sinkkufiltterinkin mutta ei siitä kyllä kunnollista siltikään tullut. Mutta en tiedä pitäisikö kokeilla uudestaan, silloin oli uuttopaineet säädetty nimittäin aika isoiksi.
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: kaler - Marraskuu 30, 2007, 10:21:59 ap
Lainaus käyttäjältä: jiitee
Mielestäni kofeiiniton kahvi (laadukas) maistuu ihan mainiolle - itseasiassa saa olla aika harjaantunut makuaisti jos meinaa tällaista normaalista sokkotestissä erottaa. Toiset tuppaavat olemaan herkempiä kofeiinille ja näille kofeiiniton kahvi on hyvä vaihtoehto jos tykkää kahvin (ja espresson) mausta. Kofeiinihan ei ole mikään hyvänmakuinen aine - vaan aikalailla kitkerä - tosin se antaa oman osansa siihen kahvin "kokonaisvaikutelmaan".


Tarkoitin oman pointtini ihan periaatetasolla, kun en ole koskaan kofeiinitonta kahviakaan kokeillu (alkoholitonta olutta ja viiniä sen sijaan kyllä, enkä oikein itse pitänyt niistä). Mutta nyt kyllä pitäis varmaan joskus kokeillakin tuota kofeiinitonta kahvia, etten ihan turhan ahdasmieliseksi rupea.  :oops: :wink:
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: jiitee - Marraskuu 30, 2007, 11:19:44 ap
Lainaus käyttäjältä: akallio

Mitäs kofeiinitonta kahvia suosittelisit espressoon?


Aktiivisesti en itse kofeiinitonta juo kun kofeiinilla ei tunnu olevan osaltani juurikaan minkäänlaista piristävää vaikutusta, opiskeluaikana oli tapana juoda kotiin tullessa iso muki kahvia ja mennä sen perään nokosille...

Testasin aikoinaan ihan mielenkiinnosta hasbeaniltä tuotetta nimeltä "Swiss Water Decaffeinated Organic Colombia Tolima" - vihreänä - ja sain ainakin siitä itse paahdettua oikein hyvän kahvin. Tuota ei tosi ole enää myynnissä. Sen muistan että se maistui hieman makeammalta kuin "normaalikahvi". Join tuon suodattimella / pressolla.

Mutta espressoa varten testaisin vaikka ensialkuun sitä hasbeanin kofeiinitonta espressosekoitusta. Paahdetut kofeiinittomat löytyy täältä (http://www.hasbean.co.uk/index.php?cPath=44_57).

Jos kofeiiniton ei jostain syystä toimi sellaisenaan, niin sitten voi sekoittaa sitä sopivaksi katsomallaan suhteella johonkin kofeiinilliseen kahviin. Tekee vaikka hasbeanin premium blendistä (ei robustaa) ja kofeiinittomasta 1:1 sekoituksen. Tätäkinhän saa sitten jo juoda periaatteessa tupla-annoksen entiseen nähden...
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: japa - Joulukuu 01, 2007, 11:29:12 ap
Itse juon aamulla kofeiinin kanssa, työpäivän jälkeen kofeiinitonta. Kofeiinittomassa luotan hasbeanin tarjontaan. Kilohinta hasbeanista on sama tai halvempi kuin helsingistä löytyvät vaihtoehdot(*). Viime aikoina olen ostanut Sumatra Mandheling Swiss Water decaffeinated papuja paahdettuna. Nyt näyttää tuo olevan loppu. Kofeiinittomassa ongelmana on nopea vanheneminen, jos 250g paketti kuluu kahdessa viikossa, niin silloin kannattaa ensitöikseen laittaa puolet paketista toiseen pussiin, jonka ottaa käyttöön kun ekat 125g on mennyt. Muutoin viimeisimmät pavut ovat siinä määrin vanhentuneita, ettei niistä enää irtoa kunnon cremaa.

(*) Ostin varalle roberts coffeen decaffia 100g. Yksi kerta kun tein cappuccinon, ihmettelin vain, että nyt on kyllä pieleen mennys shotti, kun ei oikein maistu hyvältä. Myöhemmin sitten tajusin, että olinkin käyttänyt roberts coffeen papuja. Olin luullut käyttäneeni noita hasbeanin papuja. Ts. tilanne lähes vastasi sokkotestiä ja huomasin hasbeanin papujen maun paremmaksi jopa cappuccinon läpi kuin robertsin...


Vielä viimeisenä kommenttina mainittakoon, että parhaan shottini ikinä olen saannut hasbeanin decaf blendistä. Tilanne varmasti muuttuu nyt kun olen siedättänyt itseni kofeiiniin ja on suurempi valikoima kahveja.
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: Mighty - Joulukuu 05, 2007, 12:09:53 ip
Lainaus käyttäjältä: akallio

Tässähän pitää melkein hankkia tuollainen MyCafe-keitin, että pääsee järjestämään kunnollisen sokkomaistelun. No ei ehkä kuitenkaan... :)


Huuto.netissä olisi joku luopumassa "tilanpuutteen" takia tuollaisesta härvelistä http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=67350585
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 17, 2007, 00:05:13 ap

Aika ihmeellistä tekstiä löytyy nykyään Suomen Erikoiskahviyhdistyksen sivuilta: http://www.seko.fi/?page=89

Minä olen elänyt sellaisessa käsityksessä, että kyseinen yhdistys on jossain vaiheessa ehkä jopa hieman ryppyotsaisesti edistänyt oikeaoppista kahvikulttuuria ja tehnyt tätä jaloa juomaa tunnetuksi muunakin kuin nopeana massatuotteena. Siksi onkin vähän yllättävää löytää sivuston "faktaosuudesta" suoraan MyCafen sivuilta cut-and-pastettua mainoshöttöä...
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: Pentu - Joulukuu 17, 2007, 21:58:30 ip
Siellä näkyi olevan MyCafe-mainostarra sivun oikeassa alareunassa, joten ...  
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 18, 2007, 00:09:09 ap
Lainaus käyttäjältä: Pentu
Siellä näkyi olevan MyCafe-mainostarra sivun oikeassa alareunassa, joten ...  


Lähinnä kai syynä on se, että MyCafe on yhdistyksen jäsen. Mutta aika poikkeuksellisella tavalla on yksi jäsenyritys saanut omaa agendaansa esille, kun kuitenkin kyse on keskenään kilpailevien puljujen muodostamasta yhdistyksestä.
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: Mariia - Joulukuu 18, 2007, 16:43:50 ip
Lainaus käyttäjältä: akallio
Lainaus käyttäjältä: Pentu
Siellä näkyi olevan MyCafe-mainostarra sivun oikeassa alareunassa, joten ...  


Lähinnä kai syynä on se, että MyCafe on yhdistyksen jäsen. Mutta aika poikkeuksellisella tavalla on yksi jäsenyritys saanut omaa agendaansa esille, kun kuitenkin kyse on keskenään kilpailevien puljujen muodostamasta yhdistyksestä.


No MyCafen takanahan on Kari Wahlroos ja Jutta Gustafsberg (ent Jussila) eli verkostomarkkinointipirut (mm. AquaSource), jotka aiemminkin laittoivat viestinsä läpi vaikka väkisin.

http://www.inoa.fi/hakemisto/Elintarvike/Elintarviketeollisuuden+tuotteita/940331/Mycaf%E9+Finland+Oy/vastuu/
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: CD - Tammikuu 05, 2008, 18:01:51 ip
Mä pääsin testaamaan tuota kahvia messuilla (kaveri koitti kovasti estellä, vaikkei mikää kahvi hifistelijä olekaan) ja täytyy myöntää että aika paljon parempaa kahvia on tullut juotua. Maku oli oikeasti aika hirveä. Väljähtyneen ja laimean makuista, en ymmärrä jos "perus" suomalaisen kahvin ystävät tykkäävät tuosta. Kovasti siinä tiskillä oli kuitenkin asiakkaita jotka kehuivat kahvia. huh...
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: hirvi - Tammikuu 05, 2008, 22:12:31 ip
Kofeiinittomasta on kokemusta siltä ajaltakun join suodatinkahvia ja jos kaffe hag ei maita niin suosittelen Stockmannin myymää Quotidien Grande Soiria, on parempaa kuin taviskahvi. Yritin tarkistaa netistä tuon oikeinkirjoituksen, mutta eipä oikein löytynyt tuollaista merkkiä. Stokkalta kumminkin olen löytänyt...

Te jotka olette tuota mycafe-ihanuutta päässyt kokemaan, kuinka se on niin huonoa? Suosittelisin itsekin mielummin tuossa hintaluokassa (99,-) krupsin espressokeitintä tai moccamestaria mutta mikä tekee mycafen kahvista niin huonoa kuin sanotte? Eikö se ole kunnollista podikahvia vai onko keittimen rakenne tai toimintaperiaate jotenkin ala-arvoinen?

hirvi
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: CD - Tammikuu 05, 2008, 22:53:51 ip
Minun mielestäni Mycafen kahvin maku oli aika lähellä semmoista baarien kahviautomaattikahvia extra vedellä maustettuna (onkohan nämäkin laitteet podilaitteita?). Muru-/pikakahvi voisi olla kanssa aikalailla samanlainen makuelämys. Kahvin pinnalla oli vielä samanlainen haalean keltainen vaahto kuin em kahviautomaattien kahvissa on.

Pari vuotta sitten sain maistaan nescafe espressoa, ja se oli itseasiassa oikeen hyvää. Paras kahvi sillä etelän matkalla (Barcelona).
Nespresso laitteet maksaa kai alkaen juurikin jotain 100e+ ja nespresso napit on varmaan samoissa hinnoissa kuin noi podit.

Minun suositus 100e budjetille on kuitenkin bodumin pressopannu ja käsin veivattava mylly.
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: coffee mad - Tammikuu 17, 2008, 20:46:22 ip
hellou...

suosittelen kaikille "epäileville" testatkaa viikko tai kaksi tätä moista laitetta, itse olen juonut moista kaffetta n. vuoden päivät...  ja olen tilannut jenkkilästä omia kahveja mm blue mountainia.  laite tekee todella hyvää kahvia...  oman hintaluokkansa... kuningas..  mutta sanonta joku tykkää äitistä ja joku tyttärestä jokaisella on oma makunsa...
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: jiitee - Tammikuu 17, 2008, 20:56:49 ip
Lainaus käyttäjältä: coffee mad
laite tekee todella hyvää kahvia...  oman hintaluokkansa... kuningas...


 :hunf: varsin "myyvää" puhetta...
Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: Jari - Tammikuu 17, 2008, 22:21:01 ip
Lainaus käyttäjältä: jiitee

 :hunf: varsin "myyvää" puhetta...


Heh, totta.

Ja eipä muutenkaan ole tarvetta testata "tätä moista laitetta".  :lol:

Otsikko: Vast:MyCafe
Kirjoitti: Mariia - Tammikuu 22, 2008, 15:34:31 ip
Jos haluaisin keittää yhden kupillisen/mukillisen suodatinkahvia ja mielellään suoraan kuppiin (esim tiskiä vähentääkseni), niin hankkisin joko posliinisen irtosuodattimen (aiempi keskustelu http://www.ristretto.fi/foorumi/posts/list/15/648.page) tai jos veden keittäminen ei onnistu, niin sitten ostaisin Philipsin Cafe Duon.

Ei tuo Philips MoccaMasterin veroinen ole, mutta paljon halvempi kuin nuo MyCafet ja muut härpäkkeet, ja käyttäjä voi itse valita purunsa. Ulkomailla asuessani Cafe Duo hoiti asiansa oikein hyvin - ei turhaa tiskiä ja pullovettäkään ei mennyt hukkaan, kun sai keitetyksi juuri sen verran kahvia kun tuli juotuakin. Kestosuodattimen ansiosta ei tarvinnut suodatinpussejakaan ostella yksiä mukillisia varten.

(http://www.suomela.fi/kleoimg/3205.jpg)
Otsikko: Vs: MyCafe
Kirjoitti: japa - Huhtikuu 15, 2008, 11:53:56 ap
Pakko vielä kommentoida vanhaa aihetta.

Näin eilen kaupassa ekaa kertaa mycafe -kahvipakkauksia. On se hienoa, että hintojen lisäksi esillä pitää olla myös yksikköhinnat. Mycafe kahvien kilohinta oli reilu 49 euroa kilo! HUH!
Otsikko: Vs: MyCafe
Kirjoitti: migu2 - Huhtikuu 15, 2008, 11:57:14 ap
Tästä MyCafestahan on tullut uusi versio jolla voi tehdä jotain cappuccinoja ym muuta hauskaa  :P.